Ubijen prvak Evrope u Parizu: Velika nada francuskog boksa

1
Radiosarajevo.ba
Ubijen prvak Evrope u Parizu: Velika nada francuskog boksa
Foto: Društvene mreže / Wilfried Florentin

Wilfried Florentin (23) preminuo je u bolnici nakon što je upucan i ranjen u tuči ispred noćnog lokala.

Francuska boksačka zajednica oplakuje smrt Wilfrieda Florentina sa samo 23 godine. Prema La Parisianu, mladi teškaš je teško povrijeđen mecima tokom tuče ispred Unusual-a (u Bonneuil-sur-Marne, Pariz) u nedjelju u 8:30 sati. Prebačen je u bolnički centar Creteil (Val-de-Marn) i morao je da bude operisan, ali je preminuo oko 18:00 sati, otkriva dnevni list.

Okolnosti incidenata ispred objekta u kojem se pucalo za sada su nejasne. To bi mogla biti tuča u kojoj bi učestvovalo nekoliko zaštitara, rekao je policijski izvor za Le Parisien. Pored svoje profesionalne bokserske karijere, Wilfried Florentin je bio zaštitar, ali još nije poznato da li je on vršio svoju dužnost u vrijeme događaja. Žena bi mogla biti u središtu spora koja je dovela do tragedije. Istraga za ubistvo s namjerom povjerena je resornoj službi sudske policije, prenosi News in France.

Konaković: Znao je krvnik i zločinac Ratko Mladić šta radi političko i vojno rukovodstvo RS

Konaković: Znao je krvnik i zločinac Ratko Mladić šta radi političko i vojno rukovodstvo RS

Wilfred Florentin, koji je podlegao od dva metka u grudi, bio je otac dvoje dece. Pod nadimkom 'Crna zvijer', nije mogao da se kvalifikuje za Olimpijske igre u Tokiju, propuštajući priliku iz snova svih boksera amatera. Prethodno je briljantno osvojio zlatnu medalju 2019. godine na Evropskom prvenstvu za mlade u kategoriji -91 kg.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije