MMA meč: Erko Jun poziva svoje zemljake da večeras navijaju za njega

L. K.
Poljski Gdanjsk je večeras, 9. juna, domaćin vrlo neobične MMA borbe KSW 44. Danas je zakazana borba između poljskog glumca Tomasza Oswiecinskog (45) i svestranog Erke Juna (27) – fitnes-modela i trenera u fitnes-centru u Antwerpenu. 
 
 
Uoči današnje MMA borbe, razgovarali smo sa Erkom Junom koji je za Radiosarajevo.ba rekao da se osjeća super: „Znam da sam spreman. Nisam bio nervozan do sada, ali mislim da će tačno prije meča početi mala nervoza, no mislim da je to normalno.“
 
Na pitanje šta misli o protivniku Tomaszu Oswiecinskom, Erko je rekao: „Vidjeli smo se nas dvojica, teži je od mene, ali to me ne brine. Osjetim da se boji i da zna šta ga čeka.“
 
„Uz mene je brat Fadil i prijatelj Roberto Soldić koji mi je puno pomogao u pripremama. Posebno mi je drago što je došao moj veliki fan Slađan Puranović da navija za mene. Slađo boluje od cerebralne paralize, a došao je zbog meča iz Švicarske“, navodi Erko.
 
Za kraj Erko poručuje da se želi zahvaliti svim Bosancima i Hercegovcima koji ga podržavaju u njegovom MMA meču, poziva ih da navijaju za njega i poručuje da će ih učiniti ponosnim.
 
Ako neko bude želio gledati ovu borbu i navijati za Bosanca Erku, moći će je pratiti u 19 sati na: www.kswtv.com.

Erko Jun (Foto: Facebook)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak