Nejra Latić Hulusić stala u odbarnu bokserke: "Stavili Iman na lomaču jer nije mala bijela barbika"

16
Radiosarajevo.ba
Nejra Latić Hulusić stala u odbarnu bokserke: "Stavili Iman na lomaču jer nije mala bijela barbika"

Novinarka Nejra Latić Hulusić oglasila se na svom Facebook nalogu povodom optužbi da je jedna od učesnica na Olimpijskim igrama, Iman Khelif, biološki muškarac

"Kada se na teniskim terenima pojavila Serena Wiliams i rasula bijelu konkurenciju, pojavile su se teorije da je Serena biološki muškarac. Jedan paćenik se dobro namučio da naučno dokaže da bi u muškom tenisu bila tek 700. na svijetu tako dokazujući - ništa osim da mrzi žene", kazala je novinarka. 

Nejra Latić Hulusić je navela da su više sportašica kroz historiju koje nisu male bijele barbike optuživane da su muškarci jer su bile neuporedivo bolje od ljepojki sa naslovnica sportskih magazina. Imale su šira ramena, bile su više od ostalih, imale mišićavije noge...

Roditelji u Hrvatskoj zaboravili dijete (11) na odmaralištu

"Ove hefte je na redu Iman iz Alžira. Nije bijela lutkica, rodila se sa vaginom, jajovodima i maternicom. Statistika joj je takva da je gubila mečeve od žena normalno.

I sada su radi jedne ucviljene bijele ljepojke koja je napustila ring, stavili Iman na lomaču jer je moćna, a onaj presuđeni silovatelj dvanaestogodišnje djevojčice iz Francuske odnese medalju u tišini licemjerstva muškarčina koji bi tukli Iman. I još nešto, za ove islamofobe, Iman je Alžirka - ortodoksne (pravoslavne) vjere", istakla je Nejra Latić Hulusić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak