Zmajevi o porazu od Mađarske: "Nismo zaslužili bolje. Bili su pametniji od nas"

1
Radiosarajevo.ba
Zmajevi o porazu od Mađarske: "Nismo zaslužili bolje. Bili su pametniji od nas"

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je na Bilinom Polju poražena od Mađarske s 0:2 u susretu četvrtog kola A3 grupe Lige nacija, što ju je ostavilo s minimalnim šansama za opstanak među elitom.

Nakon utakmice Zmajevi su govorili za medije, a komentar na poraz među prvima je dao defanzivac Nikola Katić.

"Teško razočaranje je izgubiti utakmicu koja je bila direktan duel za opstanak u Ligi A. I to pred našim navijačima. Nažalost, šta je - tu je. Nismo zaslužili bolje. Nismo bili pravi. Moramo se iščupati iz ovoga i raditi dalje. Igrati što bolje u klubovima i pokušati naredni put biti bolji#, rekao je Katić.

Sud BiH odgovorio na tvrdnje Milorada Dodika: "To je napad na ugled i čast sutkinje Uzunović"

Dotakao se Katić i nove formacije.

“Mislim da smo dobar dio utakmice bili stabilni. Primili smo dva gola iz naših grešaka. Prvi gol izgubimo loptu na sredini terena, a drugi gol iz loše procjene i penala.

Barbarez nakon poraza od Mađarske: "Nijednom igraču ne mogu zamjeriti zalaganje i borbu"

Ne mogu reći da su nas nadigrali, već da su bili pametniji od nas. Nismo bili na nivou i nismo ispoštovali ono što je selektor tražio od nas. Rezultat je na kraju realan#, istakao je Katić i dodao:

Bilo je večeras i debitanta. Nedostajala su nam dva igrača. Kapa dole momcima za borbenost, a sve ostalo je za zaborav. Idemo raditi dalje".

Mišljenje o utakmici dao je i golman Nikola Vasilj.

#Nadali smo se. Uvijek kad dođemo do tačke da možemo napraviti iskorak ne prođemo dobro. Tako je bilo i večeras. Napravili smo lagane greške i primili dva gola. Nismo se mogli vratiti u utakmicu, jednostavno nekada ne ide, pa ne ide.

Edin Džeko o uzrocima poraza od Mađarske: "I mi igrači treba da se zapitamo..."

Teško je sada nešto reći, treba analizirati utakmicu. Bilo je dobrih stvari, izgubili smo previše drugih lopti, dosta duela i na kraju zaslužena pobjeda Mađarske", kazao je Vasilj.

Osvrnuo se i na preostale dvije utakmice protiv Njemačke i Nizozemske, koje nas čekaju u novembru.

"Bit će teško sigurno, dvije velike utakmice, ali nema šta, u nogometu je tako, ideš dalje. Iduća utakmica opet najbitnija. Sad se vraćamo klubovima. Nadam se da ćemo se odmoriti i psihički od ovog poraza i da ćemo opet doći vedri i nasmijani ovdje i pokušati napraviti što više", dodao je Vasilj.

Meč je prokomentarisao i Esmir Bajraktarević, koji je prvi put bio starter.

"Bilo je dobro da počnem od prve minute, ali nismo pobijedili. Očekuju nas jake reprezentacije. Moramo da naučimo iz grešaka i da sve ide bolje i bolje. Hvala vam, imamo najbolje navijače, to nikad nisam prije vidio", rekao je Bajraktarević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak