Varešanović: Prevalili su toliki put da bodre Sarajevo, na kraju nisu gledali. Šta su mogli uraditi?

0
Radiosarajevo.ba
Varešanović: Prevalili su toliki put da bodre Sarajevo, na kraju nisu gledali. Šta su mogli uraditi?

U Kutaisiju je održana konferencija za medije FK Sarajevo nakon što je tim s Koševa remizirao s FK Torpedom u prvom meču prvog pretkola Konferencijske lige.

Bilo je 2:2, te bordo tim ima aktivan rezultat pred revanš na Koševu.

Na konferenciji za medije svoj komentar dao je trener Mirza Varešanović. Bio je bijesan što Horde zla nisu bile na tribinama, s kojih su izbačeni uoči početka utakmice.

Usaglašen konačni tekst rezolucije o genocidu u Srebrenici: Lagumdžija predstavio amandmane

"Želio bih prije nego komentarišem utakmicu da pitam organizatora zašto naši navijači nisu bili na stadionu? Prevalili su toliki put da bodre Sarajevo i na kraju nisu gledali utakmicu. Volio bih da mi neko odgovori na to pitanje", rekao je razočarani Varešanović i dodao:

"Nije korektno da toliko kilometara prevale i onda da im neko ne dozvoli da budu prisutni na stadionu. Ne znam šta se to moglo desiti, stvarno mi nije jasno."

Šta se dešava u Gruziji? Tri gola za šest minuta!

Potom se okrenuo dešavanjima na terenu.

"Što se utakmice tiče, znali smo da nas očekuje težak meč i iskusan protivnik. Bili smo puno bolji u prvom poluvremenu, imali smo mnogo prilika i nismo ih iskoristili. Prvi prekid protivnika donio je gol u najgore moguće vrijeme. Vratili smo se brzo, izjednačili, ali onda opet greška u odbrani, izbijanje lopte na nogu i primamo gol.

Cijelo vrijeme smo pokušavali da napadamo. Postigli smo drugi gol, ali poslije smo malo pali i nesvjesno se povukli. Napravili su nam pritisak, imali su prilika i mislim da je ovo najrealniji rezultat. Imamo još sedam dana da se spremimo za revanš", istakao je Varešanović.

Dramatične scene: Pogledajte sukob Hordi Zla i gruzijske policije

Sarajevo preuzima ulogu favorita pred meč na Koševu.

"Ovo je naša prva takmičarska utakmica i kad sve sagledam mogu biti zadovoljan. Preuzimamo ulogu favorita za meč na Koševu. Večeras mogu biti zadovoljan prvim poluvremenom u kojem smo trebali voditi dva razlike", rekao je Varešanović.

Na kraju je odgovorio i na pitanje je li igrače poremetilo odstranjivanje Hordi zla sa stadiona, piše Sport centar.

"Sigurno da jeste. Navijači su tu bili kad smo izašli na zagrijavanje, a kad je utakmica počela nije ih bilo tu. Ne znam šta su mogli napraviti da ih neko istjera sa stadiona", zaključio je Varešanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak