Uvode li Španci presedan koji će slijediti ostali europski fudbalski savezi?

Radiosarajevo.ba
Uvode li Španci presedan koji će slijediti ostali europski fudbalski savezi?

Fudbalski savez Španije (RFEF) potvrdio je danas da je predložio Barcelonu, Real Madrid, Sevillu i Real Sociedad kao učesnike Lige prvaka naredne sezone.

Ova odluka će važiti u slučaju da se ne završi prvenstvo zbog pandemije koronavirusa, prenosi Marca.

"Španska fudbalska federacija nastavlja raditi na tome da se sezona i takmičenje mogu završiti onako kako je predložila UEFA , ali to ne znači da okreće leđa stvarnosti. Iz tog razloga, Takmičarska komisija Federacije sastala se u četvrtak da razmotri sve moguće pretpostavke u vezi s narednom sezonom europskih kupova. U slučaju da se sezona ne može završiti, važit će poredak na tabeli u trenutku prekida La Lige 11. marta", piše Marca.

Osim što je Savez za Ligu prvaka predložio prve četiri ekipe na tabeli Primere, u Ligi Europe bi igrali Getafe i Atletico Madrid. Kuriozitet: Atletico Madrid je jedini španski tim koji je izborio četvrtfinale aktuelne Lige prvaka, ali bi mogao ostati bez najprestižnijeg klupskog takmičenja naredne sezone.

U Ligi Europa bi mogao nastupiti i Atletic Bilbao, zbog plasmana u finale Kupa Kralja, gdje će igrati protiv Real Sociedada. Ako bi Atletic izgubio finale Kupa, njegovo mjesto u Ligi Europe zauzela bi Valencia, sedmoplasirana u Primeri.

Još se ne zna da li bi u slučaju prekida sezone Barcelona bila proglašena prvakom, odnosno ko bi ispao iz lige.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak