Stigla zvanična potvrda: Thomas Tuchel novi selektor Engleske

0
Radiosarajevo.ba
Stigla zvanična potvrda: Thomas Tuchel novi selektor Engleske

Nijemac Thomas Tuchel (51), bivši trener PSG-a, Chelseaja i minhenskog Bayerna, novi je engleski selektor i tu će dužnost preuzeti 1. Januara 2025., objavio je u srijedu Engleski fudbalski savez (FA).

Nasljednik Garetha Southgatea, koji je englesku reprezentaciju vodio od 2016. do 2024., i Leeja Carsleya, kojem je privremeni mandat produžen zaključno s utakmicama u novembru, postat će treći strani trener u historiji Tri lava nakon Šveđanina Svena-Gorana Erikssona (2001.-2006.) i Italijana Fabija Capella (2007.-2012.).

"Jako sam ponosan što sam dobio čast voditi englesku momčad", izjavio je Tuchel za englandfootball.com.

Još jedan tužan dan u Bosni i Hercegeovini: Preminuo dječak Danin (8)

"Dugo sam osjećao osobnu povezanost s igrom u ovoj zemlji i već mi je dala neke nevjerovatne trenutke. Imati priliku predstavljati Englesku velika je privilegija, a prilika za rad s ovom posebnom i talentiranom skupinom igrača vrlo je uzbudljiva".

"Oduševljeni smo što smo angažirali Thomasa Tuchela, jednog od najboljih trenera na svijetu, i Anthonyja Barryja, koji je jedan od najboljih engleskih trenera, da mu pomaže", rekao je izvršni direktor FA Mark Bullingham.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak