Senijad Ibričić se vratio iz igračke penzije: "Fudbal mi je u krvi"

0
Radiosarajevo.ba
Senijad Ibričić se vratio iz igračke penzije: "Fudbal mi je u krvi"

Bivši bh. reprezentativac Senijad Ibričić okončao je svoju igračku karijeru prije dvije godine i odmah uskočio u ulogu sportskog direktora.

Najprije je tu dužnost obnašao u slovenskim Domžalama, koje su i posljednji klub za koji je igrao, a proteklu sezonu proveo je u FK Sarajevo.

S klubom s Koševa se razišao ovog ljeta, a sada je potpisao za slovenski Šmartno, klub koji se takmiči u petom rangu tamošnjeg fudbala i u kojem će ponovo obući kopačke.

Pao sistem IDDEEA: Ugroženi lični podaci građana BiH

Karijera ovog 38-godišnjaka započela je u Podgrmeču iz njegovog Sanskog Mosta, a igrao je još za Zagreb, Hajduk, Lokomotiv, Gaziantepspor, Kasımpasu, Erciyesspor, Vardar, Karsıyaku, Sepahan, Koper i Domžale.

"Prije sam uživao u fudbalu kao profesionalac, a sada uživam u druženju kroz igru", priznao je Ibričić i otkrio kako još uvijek uživa u ovom sportu.

[twitter]https://www.instagram.com/p/C9XUWAGNXOf/?utm_source=ig_embed&img_index=1[/twitter]

"Fudbal će mi uvijek biti u krvi i od njega ne mogu pobjeći ni u penziji. Nova je to razina uživanja u rekreativnom i veteranskom fudbalu. Veselim se utakmicama, a posebno druženju s ovim dečkima i ekipom. Najviše me privukla vizija kluba i bio sam sretan što sam svojim bogatim iskustvom došao pomoći u razvoju igrača i kluba", izjavio je Ibričić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak