Safet Sušić jedan od kandidata za trenera FK Sarajevo

2
A. S.
Safet Sušić jedan od kandidata za trenera FK Sarajevo

Legendarni Safet Sušić kandidat je za novog trenera Fudbalskog kluba Sarajevo, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Informaciju je za naš portal potvrdio Nermin Čengić, nogometni agent iz Sarajeva i menadžer  Safeta Sušića.

"Tačna je informacija da je Safet Sušić jedan od kandidata za trenera FK Sarajevo. Pregovori su u toku. Više informacija ćemo u javnost dati narednih dana. Moja je želja da Safet Sušić dođe na klupu  kluba u kojoj je napravio vrhunsku karijeru", kazao je Nermin Čengić za portal Radiosarajevo.ba.

Bookstan: Lana Bastašić i Faruk Šehić predstavili knjigu "Cimetna pisma, dijamantna stvorenja"

Popularni Pape dres FK Sarajevo nosio 10 godina. Za tim s Koševa odigrao je 245 zvaničnih utakmica i postigao 96 golova u svim zvaničnim utakmicama. Drugi je najbolji strijelac Sarajeva svih vremena.

U izboru Nogometnog saveza BiH i UEFA-e, 2004. godine izabran je za najboljeg nogometaša Bosne i Hercegovine svih vremena.

Popularni Pape je nastupao i za PSG u periodu između 1982. i 1991. godine, odigrao je 344 utakmice za Parižane, a postigao je 85 pogodaka i upisao 103 asistencije.

Senijad Ibričić više nije sportski direktor FK Sarajevo

Zmajeve je predvodio na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. To je prvi i jedini put da je BiH igrala na nekom velikom takmičenju.

Sušić je posljednji angažman imao u turskom Akhisarsporu 2018. godine. U trenerskoj karijeri je radio u Cannesu, Istanbulsporu, Al-Hilalu, Konyasporu, Ankaragucuu, Rizesporu, Ankarasporu, Evianu, Alanyasporu, kao i reprezentaciji BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak