Bordo i Plavi najavili spektakl i otvorenu utakmicu

Radiosarajevo.ba
Bordo i Plavi najavili spektakl i otvorenu utakmicu
Fudbalski klub Sarajevo u nedjelju će na stadionu Asim Ferhatović Hase u 12. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine odmjeriti snage s gradskim rivalom Željezničarom.

Danas je održana press konferencija na kojoj su se obratili treneri i kapiteni vječitih rivala.

"Sigurno da je to najveća utakmica u državi. Želim da moj prvi derbi protekne u dobroj atmosferi i na terenu i na tribinama i da upišem tri boda. Mi imamo problem s Radinovićem koji ne trenira treći dan. To je jedini igrač koji je pod znakom pitanja. On ne trenira već tri dana i sutra ćemo vidjeti možemo li računati na njega", rekao je Petrović.

"Pokušali smo ekipu dići još fizički. Radili smo izuzetno kvalitetno. Radili smo dva treninga dnevno tri dana i onda smo imali utakmicu na kojoj je ekipa bila zaista umorna. Ekipa je potom nastavila s jakim tempom i u Sarajevu. Bilo mi je bitno da se fizički spremimo", dodao je Petrović.

"Mislim da ne možemo iznenaditi jedni druge. Poznajemo se jako dobro. Igrači se ne mijenjaju mnogo i svi znaju sve. Odlučit će možda i dnevna forma i bolje stanje u ekipi taj dan. Meni je važno da se pokaže dobar fudbal. Doći će sigurno dosta gledalaca i mi i Sarajevo dugo ne znamo za poraz i svi uvjeti za dobru utakmicu su tu", rekao je Petrović.

"Trener, jednostavno, kada napravi analizu utakmice, napravi i pojedinačnu analizu. Nakon posljednje utakmice nisam bio zadovoljan Lendrićem. On će igrati ovu utakmicu i ja se nadam da će proraditi. Bilo bi mi jako drago da proradi u bitnoj utakmici", istaknuo je Petrović.

Mislim da i trener Sarajeva i ja želimo pobjedu. Pobjeda dovodi ekipu u situaciju da ima realne šanse za Evropu. Nadam se da će biti ofanzivan fudbal na obje strane i da se neće mnogo kalkulisati. Pobjeda bi mnogo značila za obje ekipe", rekao je Petrović.

"Atmosfera u ekipi je odlična. Iza nas je period dobrih igara, ali to ne igra posebnu ulogu u derbiju. Derbi donosi tri boda, ali ova utakmica je mnogo veća od toga. Nadam se da ćemo mi biti ti koji će na kraju slaviti. Ne bih imao ništa protiv da se ponovi posljednji rezultat na Koševu, pa neka i strijelac bude isti. Neki dodatni motiv u ovakvim utakmicama nije potreban. Dovoljan je motiv što imamo priliku da igramo ovakvu utakmicu. Želim da naši navijači naprave ambijent na Koševu, kao i uvijek. Imao sam osjećaj uvijek kao da igramo na Grbavici", rekao je Kosorić.

"Mi smo privilegovani kad možemo igrati derbi. Uvažavajući sve ekipe u državi, ova utakmica je zaista posebna i mi tako ulazimo u derbi. Naša dva igrača su kartonirana, Balić i Anđušić. Ahmetović ima povrijeđen skočni zglob i nadam se da će do nedjelje biti spreman. Radio je po posebnom programu", rekao je Janjoš.

"Kolegi Petroviću želim sretan debi, ali pobjedu Sarajeva. Derbi je karakteristična utakmica i tu može odlučiti jedan detalj. Sarajevo i Željezničar su napravili dobre serije bez poraza. Želim da pokažemo svima da možemo pružiti jednu dobru utakmicu i svima priuštiti dobar derbi", dodao je Janjoš.

"I Sarajevo i Željezničar će željeti pobjedu. Nećemo kalkulisati. Bio bih presretan kada bi navijači otišli sretni su utakmice zbog jednog spektakla, ali da navijači Sarajeva odu malo zadovoljniji i s tri boda", rekao je Janjoš.

"Atmosfera je dobra, dat ćemo maksimum, željno očekujemo derbi i nadamo se da ćemo obradovati navijače. Ova pauza je došla u najbolje vrijeme za mene. Uspio sam da se oporavim i spreman sam potpuno. Želim da predvodim ekipu kao kapiten i da dođemo do pobjede. Mislim da stvaramo puno šansi i nadam se da ćemo popraviti realizaciju u narednim kolima. Ovdje nema straha. Mi znamo šta smo radili do sada. Liga je kvalitetnija i bolja, ali mi je žao što nismo osvojili više bodova, jer mislim da smo ih zaslužili", rekao je Duljević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak