Predsjednik FIFA-e zaista želi drastične promjene na Mundijalima

Anadolija
Predsjednik FIFA-e zaista želi drastične promjene na Mundijalima
Arhiv / Gianni Infantino
Predsjednik Svjetske fudbalske organizacije (FIFA) Gianni Infantino izjavio je danas kako je istrajan u nakani da se broj reprezentacija učesnica na Svjetskom kupu 2026. godine poveća s 32 na 40 ili 48, javlja Anadolija.

"Želja nam je da odluka o povećanju broja reprezentacija koje će učestvovati na Mundijalu 2026. godine bude donesena na sjednici Upravnog odbora FIFA-e koja će biti održana u januaru naredne godine u Cirihu", izjavio je Infantino.

Naglasivši da su reakcije na plan povećanja učesnika na mundijalima generalno pozitivne, Infantino je kazao kako se fudbal kao sport razvija u cijelom svijetu i kako se taj trend treba nastaviti.

Prvi čovjek FIFA-e Infantino je i tokom nedavne posjete Kolumbiji izjavio kako bi povećanje broja država učesnica na mundijalima donijelo više radosti u svijetu, te bilo korisno i s aspekta povećanja finansijske dobiti.

S pozicije generalnog sekretara FIFA-e, Infantino se kandidirao i izabran je za predsjednika te organizacije, a u predizbornom programu je obećao omasovljavanje mundijala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije