Bordo dame samo 60 sekundi dijelilo od osmine finala Lige prvaka

Fena
Bordo dame samo 60 sekundi dijelilo od osmine finala Lige prvaka
Nogometašice SFK 2000 nakon historijskog uspjeha prošle sedmice na Koševu, u večerašnjoj utakmici nisu se uspjele plasirati u osminu finala Lige prvaka.

U revanš susretu šesnaestine finala elitnog europskog takmičenja prvakinje BiH večeras su u  ruskom Khimkiju poražene od domaće Rossiyanke sa 2:1 (0:0).

Sarajevske nogometašice bile su na korak do plasmana među 16 najboljih europskih ekipa i najvećeg uspjeha bh. ženskog nogometa, ali su poklekle u sudijskoj nadonadi.

Ruskinje su povele u 50. minuti golom Tie N'Rehy, rezultat je poravnala Jasna Đoković u 70. miniuti iz penala, a gol koji je favoriziranu domaću ekipu odveo u osminu finala postigla je Jose Nahi u četvrtoj minuti sudijske nadonakde

Sve u svemu, bordo dame ne smiju biti nezadovoljne rezultatom, jer je ovo još jedan napredak u njihovim karijerama te je sasvim sigurno da i Bosne i Hercegovina može biti ponosna na to što je ovakav ženski klub predstavlja u europskim takmičenjima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije