Prekretnica na Old Traffordu: Trener Uniteda pred otkazom, poznato ko bi ga trebao naslijediti

0
Radiosarajevo.ba
Prekretnica na Old Traffordu: Trener Uniteda pred otkazom, poznato ko bi ga trebao naslijediti

Sudbinu Erika ten Haga na klupi Manchester Uniteda odlučit će dvije utakmice u razmaku od samo tri dana - protiv Porta u Europskoj ligi te gostovanja u Birminghamu kod Aston Ville.

Ne ostvari li dobar rezultat sasvim je izvjesno kako će biti bivši, a s obzirom da se naveliko špekulira s njegovim nasljednikom, očito mu niko mu ne daje previše šansi da će preživjeti.

Italijanska Gazzeta tvrdi kako kandidatura Maxa Allegrija, koji je bez posla nakon raskida ugovora s Juventusom, ima dosta zagovaratelja na Old Traffordu.

Potvrđeno: Hotel Europa otkazao prijem povodom godišnjice napada Hamasa

Drugi konkurent za klupu je navodno Nijemac Thomas Tuchel kojem je najveći plus iskustvo u Premier ligi. Prema italijanskim medijima, u odabiru bi mogao presuditi stav Alexa Fergusona čija riječ u hodnicima Old Trafforda ima težinu, a koji je sklon Allegriju.

Čelnici Uniteda ljetos su produžili ugovor ten Hagu do ljeta 2026. godine, u momčad uložili 214 miliona eura, ali rezultati na početku sezone su ispodprosječni.

Manchester United izgubio je od Cityja utakmicu Community Shielda, na otvaranju takmičenja u Europskoj ligi remizirao sa Twenteom na Old Traffordu dok u Premier ligi trenutno drže 13. mjesto i bodovno su bliži Wolverhamptonu na dnu (plus šest bodova) nego Liverpoolu na vrhu (minus osam bodova), a kap koja je prelila čašu strpljenja bio je težak (0:3) domaći poraz od Tottenhama prošlog vikenda, piše Jutarnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak