Najveći engleski derbi to odavno nije: Liverpool očitao lekciju Manchester Unitedu

0
Radiosarajevo.ba
Najveći engleski derbi to odavno nije: Liverpool očitao lekciju Manchester Unitedu
Foto: Liverpool FC / Mohamed Salah

Najveći derbi engleskog nogometa bio je u najmanju ruku nepravedan. Ne zbog sudijskih grešaka ili tako nešto, već usljed nemoći Manchester Uniteda da pruži bilo kakav otpor Liverpoolu – 0:3 (0:2).

Ne ide Eriku ten Hagu na klupi Crvenih đavola protiv Redsa. Nakon poraza od čak 7:0 u martu 2023, godine, doduše tada na Anfieldu, ovo je novo poniženje koje je United doživio od najvećeg rivala.

Krenimo redom. Manchester je kapitulirao već u šestoj minuti, ali je na svu sreću Mohamed Salah bio u minimalnom ofsajdu, pa je gol Trenta Alexander-Arnolda poništen.

Pao vojni helikopter u Ukrajini: Rusi tvrde da su ga srušili, Kijev da je riječ o teničkom problemu

Pao vojni helikopter u Ukrajini: Rusi tvrde da su ga srušili, Kijev da je riječ o teničkom problemu

Konsolidovao se domaćin, ali se poput kule od karata sve srušilo u 35. minutu. Casemiro je poklonio loptu rivalu, ona je došla do Salaha, a ovaj je poslao na drugu stativu gdje je bio Luis Diaz koji ju je glavom proslijedio u mrežu Andrea Onane.

Svega sedam minuta kasnije, ponovo je Casemiro izgubio loptu. Ona je opet našla put do Salaha kojem nije bilo mrsko da još jednom uposli Diaza za 2:0 i muk na Old Traffordu.

Pogledajte snimak prekida utakmice na Grbavici: Utrčao navijač na teren

Pogledajte snimak prekida utakmice na Grbavici: Utrčao navijač na teren

Šta je mogao Ten Hag na pauzi osim da izmijeni tragičnog Brazilca. U igru je ušao mladi Toby Collyer, kome je ovo bio debi u Premiershipu.

Probao je Nizozemac na klupi Uniteda sa Amadom Diallom da osvježi napad, ovaj je to i uradio, unio je malo živosti u igru Crvenih đavola, ali to nije bilo dovoljno ni za počasni pogodak.

Umjesto toga, u 56. minuti je Mohamed Salah krunisao fenomenalnu partiju sa pogotkom nakon asistencije Szoboszlaija.

Drugi Nizozemac koji sjedi na klupi Liverpoola, Arne Slot, ima mnogo razloga za zadovoljstvo. Novi šef struke Redsa postao je prvi trener poslije 50 godina koji je slavio na svom debiju na Old Traffordu protiv Uniteda.

Liverol je ovom pobjedom zadržao maksimalan učinak i ima devet bodova, dok je ovo već drugi poraz za United u sezoni, piše SC Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije