Svijet fudbala zavijen u crno: U 39. godini preminuo bivši kapiten Leedsa

0
Radiosarajevo.ba
Svijet fudbala zavijen u crno: U 39. godini preminuo bivši kapiten Leedsa
Foto: EPA-EFE / Souleymane Bamba

Tužna vijest stiže iz svijeta fudbala. Sol Bamba, nekadašnji reprezentativac Obale Slonovače preminuo je u 39. godini života. Nekadašnjem stoperu Leicester Cityja pozlilo je prije jučerašnje utakmice Adanaspora, kluba u kojem je obavljao funkciju tehničkog direktora:

"Naš tehnički direktor Souleymane Bamba, kojem je pozlilo prije jučerašnje utakmice protiv Manisa, primljen je u Univerzitetsku bolnicu Manisa Celal Bayar i tamo je nažalost izgubio životnu bitku. Sućut našoj zajednici i cijeloj nogometnoj obitelji, posebno njegovoj obitelji...", oglasio se klub na društvenim mrežama, pišu Sportske novosti.

Bambi je u januaru 2021. godine dijagnosticiran Non-Hodgkinov limfom, nakon čega je bio podvrgnut kemoterapijama. Četiri mjeseca kasnije otkrio je da se rak povukao, međutim turski mediji sada pišu da je u bolnici završio zbog recidiva bolesti.

Još jedna tragedija na bh cesti: Sedamnaestogodišnjak poginuo u sudaru kvada i traktora

Još jedna tragedija na bh cesti: Sedamnaestogodišnjak poginuo u sudaru kvada i traktora

On je svoj fudbalski put započeo u Paris Saint Germainu, a nakon toga je igrao za Dunfermline, Hibernian, Leicester, Trabzonspor, Palermo, Leeds, Cardiff i Middlesbrough. Najveći trag ostavio je upravo na Otoku, svojevremeno je bio kapiten Leedsa, ali i članom ekipe Cardiffa koja je 2018. izborila promociju u Premier ligu. Velški klub posebnom se porukom oprostio od svog nekadašnjeg igrača:

"Kao igrač i trener, Solov utjecaj na naš nogometni klub bio je nemjerljiv. Bio je naš heroj, vođa u svlačionici i pravi gospodin", napisali su iz Cardiffa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije