Sunovrat karijere: Doskorašnja zvijezda Manchestera zvanično ima novi klub

0
Radiosarajevo.ba
Sunovrat karijere: Doskorašnja zvijezda Manchestera zvanično ima novi klub
Facebook / Martial

Anthony Martial je službeno pronašao novi klub nakon što je prije tri mjeseca rekao zbogom Manchester Unitedu. Francuski reprezentativac je devet godina bio dio Crvenih đavola, ali nikada nije uspio ostvariti očekivanja koja su došla s njegovim transferom iz Monaka vrijednim 60 miliona eura.

Igrač je bio dostupan na tržištu transfera kao slobodan igrač, a prvobitni izvještaji su sugerisali mogući transfer u Brazil uz interes Flamengo-a. Međutim, ekipa AEK-a iz Atine došla je i završila posao za 28-godišnjeg napadača.

Iako službeni brojevi još nisu objavljeni, 'Daily Mail' javlja da će Martial zarađivati 3 miliona eura neto po sezoni, što bi ga činilo najplaćenijim igračem u istoriji Atinjanina.

Premijer Nikšić se sastao sa Rusmirom Isakom: Evo šta mu je obećao

Premijer Nikšić se sastao sa Rusmirom Isakom: Evo šta mu je obećao

Potpisao je trogodišnji ugovor, koji će ga zadržati u Grčkoj do 2027. godine, a očekuje se da će večeras već biti u Atini.

Službena objava iz AEK-a stigla je u srijedu ujutro, nakon što su pregovori napredovali ranije ove sedmice. Tako Martial završava svoju priču u Premier ligi nakon skoro deset godina u Engleskoj i započinje svoj put u Grčkoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije