Potpisan sporazum o rekonstrukciji istočne tribine stadiona Asim Ferhatović Hase

3
Radiosarajevo.ba

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić, gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić i generalni sekretar FK Sarajevo Jasmila Hodžić potpisali su u ponedjeljak, 2. septembra, sporazum o saradnji na realizaciji projekta "Rekonstrukcija i dogradnja istočne tribine stadiona Asim Ferhatović Hase" - I Faza.

Uvažavajući značaj i ulogu Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase, potrebno je stvoriti uslove za odigravanje domaćih i europskih utakmica najvišeg nivoa na ovom stadionu, kao i svih vrsta fudbalskih događanja, te smatramo da je realizacija ovog projekta od ključnog značaja za fudbalsku zajednicu, Općinu Centar Sarajevo, Grada Sarajevo i Kanton Sarajevo, ali i državu Bosnu i Hercegovinu, navedeno je između ostalog u potpisanom sporazumu.

Rekonstrukcija i dogradnja istočne tribine stadiona omogućiti će sticanje IV kategorije prema standardima UEFA, što će predstavljati olakšanje u organizaciji i odigravanju utakmica domaćeg i međunarodnog nivoa, biti ozbiljna podrška i podstrek za FK Sarajevo, ali će svakako doprinijeti i daljnjem razvoju fudbala u našem gradu i Bosni i Hercegovini.

Prošetajte s nama ulicama Sarajeva: Ljeto kao da se nikada neće završiti

Fudbalski klub Sarajevo je fudbalski klub od posebnog značaja za Općinu Centar Sarajevo, ali i za Grad Sarajevo, Kanton Sarajevo i BiH.

Udruženje Fudbalski klub Sarajevo koje je proglašeno kao udruženje od društvenog i javnog interesa za Općinu Centar, a korisnik je stadiona, vlastitim sredstvima obezbijedilo je Urbanistički projekat prostorne cjeline stadiona Asim Ferhatović Hase na Koševu – idejno arhitektonsko – urbanističko rješenje.

Grad Sarajevo ulaže novac za obnovu stadiona Asim Ferhatović - Hase

"Procjena troškova prve faze rekonstrukcije iznosi 13,5 miliona maraka bez PDV-a. Sada Grad Sarajevo može krenuti ka izradi glavnog projekta, a Opština će odmah podnijeti aplikacije za obezbjeđenje sredstava od viših nivoa vlasti. Nakon izrade glavnog projekta i prikupljenih potrebnih finansijskih sredstava Opština Centar će biti u situaciji da objavi proceduru nabavke izvođača radova. Zahvaljujemo se Fudbalskom klubu Sarajevo i Gradu Sarajevo, a očekujemo i računamo na pomoć svih nivoa vlasti u realizaciji ovog izuzetno važnog projekta", kazao je Mandić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak