FK Sarajevo vodi 3:0: Fenomenalni Guliashvili postigao dva gola u dvije minute

0
Radiosarajevo.ba
FK Sarajevo vodi 3:0: Fenomenalni Guliashvili postigao dva gola u dvije minute

FK Sarajevu u Doboju vodi protiv Sloge Meridian iz Doboja 3:0 u susretu drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Gruzijac je dva puta u samo dvije minute postigao dva pogotka. 

Prvi gol je postigao nakon greške SlogeKyeremeh je povukao i pravovremeno dodao loptu Guliashviliju koji zaobilazi golmana i posprema loptu u mrežu za 2:0.

Nesreća u Austriji: Povrijeđena državljanka BiH u sudaru sa vozom

Za drugi njegov pogodak asistirao je Beganović koji mu je odigrao povratnu loptu s desne strane, a Guliashvili je pogodio za 3:0. 

U 18. minuti, gol za Sarajevo je postigao Vinko Soldo. Bio je to slobodni udarac kojeg je izveo Đorđević, lopta je potom došla do Čelika koji glavom vraća usamljenom Soldi kojem nije bilo teško da pospremi loptu u mrežu za slavlje gostiju.

Slogi je ovo prvi ovosezonski meč, s obzirom da je njen susret prvog kola sa Zrinjskim odgođen.

S druge strane, Sarajevo je sezonu otvorio domaćim trijumfom nad Slobodom rezultatom 3:1.

Trener Sloge Vlado Jagodić je odlučio izvesti ekipu u sljedećem sastavu: Bojan Pavlović, Slobodan Đekić, Mladen Veselinović, Dejan Popara, Milan Milanović, Josip Kvesić, Srđan Grabež, Dejan Milićević, Toni Jović, Boris Varga i Dejan Vidić.

S druge strane, trener Sarajeva Zoran Zekić napravio je tri promjene u odnosu na susret iz prošlog kola protiv Slobode. Čataković, Anđušić i Čelik su u ekipi umjesto Unušića, Hamzića i Kuprešaka

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak