Neočekivan potez: Guardiola odlučio šta će učiniti ako City bude izbačen iz Premier lige

0
Radiosarajevo.ba
Neočekivan potez: Guardiola odlučio šta će učiniti ako City bude izbačen iz Premier lige

Manchester City je prošle sezone po prvi put u svojoj historiji osvojio trostruku krunu, ali sve to moglo bi pasti u sjenu ako ovaj klub bude izbačen iz Premier lige.

Već neko vrijeme "Građani" se nalaze pod istragom zbog sumnji na kršenje finansijskog fair-playa, a ako se ispostavi da su krivi, aktuelni prvak Engleske i Europe mogao biti biti izbačen u niži rang.

U centru pažnje zbog svega toga našao se i Pep Guardiola koji ima ugovor do ljeta 2025. i brojni se pitaju što će biti s katalonskim trenerom ako City bude tako rigorozno kažnjen.

Spektakl u Rijadu:Usyk tijesno pobijedio Furyja u fantastičnom meču

Međutim, britanski mediji javljaju da je Guardiola već donio odluku kako god da završi istraga i kakvu god kaznu da dobije City. Naime, on je obećao da će ostati na Etihadu sve do kraja ugovora.

To znači da će u slučaju da City bude igrao u Championshipu sljedeće sezone Guardiola ostati na klupi "Građana", što znači da bi najboljeg trenera svijeta mogli gledati u nižem rangu što bi bilo zapanjujuće.

Manchester City odredio cijenu za jednu od svojih najvećih zvijezda

Guardiolina odluka obradovala je navijače Cityja, ali i pokazala njegovu privrženost klubu s Etihada s kojim je osvojio sve što se osvojiti može.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak