Manchester City odredio cijenu za jednu od svojih najvećih zvijezda

0
Radiosarajevo.ba
Manchester City odredio cijenu za jednu od svojih najvećih zvijezda
Foto: EPA - EFE / Kevin De Bruyne

Kevin De Bruyne nedavno se vratio na teren nakon višemjesečne pauze zbog povrede i odmah je zablistao u pobjedama Manchester Cityja u FA Cupu, ali i Premiershipu.

Belgijanac je ušao u igru u 69. minuti utakmice protiv Newcastle pri vodstvu domaćina rezultatom 2:1, a samo pet minuta kasnije je pogodio za 2:2, a potom je u posljednjim minutima utakmice bio asistent za pobjedu rezultatom 3:2.

Pep Guardiola je nakon utakmice rekao kako bi želio da 32-godišnji De Bruyne ostane na Etihadu što duže, ali i da je sve na belgijskom reprezentativcu kojem ugovor istječe za 18 mjeseci.

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Ukoliko De Bruyne ne bude želio produžiti ugovor, City će ga morati prodati što prije, a engleski prvak je već odredio cijenu za njegov odlazak.

Više nije tajna da Al-Nassr svim silama želi sjajnog veznjaka, ali će ukoliko pregovori budu otvoreni, morati platiti čak 100 miliona funti (228,86 miliona KM) koliko uprava s Etihada potražuje za njegov potpis.

Iako je De Bruyne godinama unazad jedan od najboljih veznjaka na svijetu, javnost je mišljenja kako on ipak ne vrijedi pomenute cifre i da "Građani" testiraju koliko su daleko Saudijci spremni ići.

32-godišnji fudbaler je ove sezone odigrao svega 103 minute u svim takmičenjima, ali je svejedno stigao upisati tri asistencije i postići jedan pogodak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije