Lopovi opljačkali vilu igrača Manchester Cityja za vrijeme utakmice: Njegova porodica se uspaničila

1
Radiosarajevo.ba
Lopovi opljačkali vilu igrača Manchester Cityja za vrijeme utakmice: Njegova porodica se uspaničila
Foto: Instagram / Jack Grealish

Reprezentativac Engleske Jack Grealish postao je žrtva velike i dramatične pljačke. Dok je igrao za City u pobjedi od 3:1 nad Evertonom na Goodison parku, u njegovoj raskošnoj vili koju je nedavno kupio događala se prava kriminalistička drama.

Grealishova porodica, uključujući njegovu zaručnicu, influencericu Sashu Attwood, u mirnom blagdanskom raspoloženju pratila je Englezov meč. Nisu ni slutili da će idilično ozračje biti neočekivano narušeno. Nakon što su čuli lavež pasa te šuškanje i buku na gornjem spratu, shvatili su da se nešto događa.

S obzirom na to da je porodici to bio prvi put u vili, nalazili su se u nepoznatom okruženju. Uspaničili su se i pokušali tražiti zaklon, zatim pritiskali alarm i dugme za paniku koje je nogometaš instalirao baš za slučajeve poput ovog.

Denis Bećirović otputovao u Egipat: U Kairu ga dočekao Ahmed Issa

Denis Bećirović otputovao u Egipat: U Kairu ga dočekao Ahmed Issa

Nedugo nakon toga, na posjed je došlo pet policijskih automobila sa sirenama, a doletio je i policijski helikopter koji je s reflektorima pretraživao okolicu u potrazi za pljačkašima.

Međutim, riječ je o golemom posjedu kojeg čine brojni nogometni, teniski, golferski, pa i tereni za kriket, ali i veliko jezero, zbog toga, lopovi su uspjeli na vrijeme pobjeći i ukrasti nakit i satove u vrijednost od milion funti (2,24 miliona KM).

Grealishu nije pomogla ni velika ograda oko cijelog posjede, pa ni čuvari na ulazu na imanje. Dan nakon pljačke angažirao je kombi firme koja instalira nadzorne kamere, alarme i zamke za provalnike.

igrač koji je prije dvije godine došao u Manchester City iz Aston Ville, finansijski će svakako preći preko ovoga, ali njegovoj porodici zasigurno će ostati trauma za cijeli život, piše Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije