Liga prvaka je tu uz najveće kvote na svijetu na Real Madrid i Bayern

0
Radiosarajevo.ba
Liga prvaka je tu uz najveće kvote na svijetu na Real Madrid i Bayern

Uzbuđenje dostiže vrhunac povratkom Lige šampiona na listu, a Mozzartove kladionice ne miruju.

Za danas su pripremili dvije kvote koje će u svakom trenutku biti najveće na svijetu, a logično se odnose na najkvalitetnije kontinentalno takmičenje.

Real Madrid je zahvaljujući het-triku Karima Benzeme donio prednost od dva gola sa Stamford Bridgea, a u revanšu četvrtfinala Lige šampiona protiv Chelseaja pokušaće da je zadrži. U večerašnjem drugom duelu Villarreal je malo bliži prolasku nakon minimuma u Španiji, ali mora preživjeti veliku Bayernovu ofanzivu u Minhenu.

Sead je donirao bubreg najboljem prijatelju: Molio sam dragog Boga da se sve podudari

REAL MADRID - CHELSEA (UTORAK, 21.00), KEC 2.65

Real Madrid ima kvalitetan nastup u ovogodišnjoj Ligi šampiona. Relativno lako je prošao grupu, a potom je u osmini finala uspio eliminisati PSŽ, jednog od favorita takmičenja. U prvom duelu četvrtfinala savladao je Chelsea u Londonu sa 3:1 i u odličnoj je situaciji pred revanš. Kada je u pitanju La Liga, Blancosi vode nakon 31. kola jer su ostvarili 22 pobjede i šest remija, te imaju 12 bodova više od najbližeg protivnika. U posljednjoj utakmici Real je pobijedio Getafe (2:0).

Chelsea je u Ligu šampiona počeo kao branilac trofeja, a završio je na drugom mjestu u grupi i izborio plasman u plej-of. Tada su se Plavi lako nosili sa Lilleom, ali se Real pokazao kao preozbiljan rival. Chelsea ima 18 pobjeda i osam remija u Premijer ligi nakon 30 kola i treći je na tabeli. U prethodnom meču je savladao Southampton (6:0).

BAYERN - VILLARREAL (UTORAK, 21.00), KEC 1.32

Bayern je jesenas bio jak u grupnoj fazi Lige prvaka, nakon čega je, ne bez problema, eliminisao Salzburg iz osmine finala. U prvom meču četvrtfinala u Španiji protiv Villarreala, Bavarci su djelovali nepovezano i mogu biti sretni što su izgubili minimalno. Minhenski gigant je u prvenstvu Bundeslige u 29 kola upisao 22 pobjede i tri remija i vodeći je na tabeli.

Tradicionalno, Bayern je vrlo efikasan, dao skoro tri gola na utakmici, a u posljednjem duelu se pripremao za Villarreal i savladao Augsburg (1:0).

Žuta podmornica je tek u posljednjem kolu grupne faze ugrabila ulaznicu za nokaut fazu, gdje je ekipa neočekivano lako izbacila Juventus sa turnira, ukupnim rezultatom 4:1. Sada je na pragu još jednog podviga, iako 1:0 nije blistava prednost pred odlazak u Minhen. Na turniru La Lige Villarreal je nakon 31. kola upisao 12 pobjeda i 10 remija i sedmi je na tabeli, a u prethodnom meču remizirao je sa Bilbaom kao domaćin (1:1)

NAPOMENA: Kvote su podložne promjenama, ali će u svakom trenutku u Mozzartu biti najveće na svijetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak