Kvalifikacije za EURO 2024: Mogu li Vatreni do direktnog plasmana na Europsko prvenstvo?

1
Radiosarajevo.ba
Kvalifikacije za EURO 2024: Mogu li Vatreni do direktnog plasmana na Europsko prvenstvo?

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2024. godine koje će se održati u Njemačkoj, barem prvi dio, završavaju večeras, 21. novembra. 

Ostale su još utakmice u grupama B, D i I. Među ovima, najzanimljivija je svakako utakmica između Hrvatske i Armenije, a od ishoda ovog susreta zavisi direktan plasman naših susjeda na EURO. 

Naime, Hrvatska bi pobjedom nad Armenijom otišla direktno na EURO 2024, uz Tursku. U slučaju kiksa, Vatreni će gledati šta se dešava na meču Turska - Vels, te se nadati da će Turska doći do pobjede. 

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Svakako je da su reprezentativci Hrvatske veliki favoriti protiv Armenije, te bi njihova karta za Njemačku večeras trebala biti osigurana. 

Loading...

U grupi B su stvari jasne. Dalje idu Francuska i Nizozemska, koje će odigrati mečeve protiv Grčke, odnosno Gibraltara, i tako završiti svoje cikluse. 

Razlika između Nizozemske i Grčke je tri boda, ali čak i da se desi da Grci dođu do pobjede nad Francuskom, a Gibraltar (selekcija bez bodova i s gol razlikom 0:35) pobijedi Nizozemsku, u međusobnom duelu su bolji Nizozemci. 

Loading...

Grupa I je također riješena. Tu dalje prolaze Rumunija i Švicarska, koje će i završiti kvalifikacije međusobnim duelom. Igraju se još susreti Kosovo - Bjelorusija, te Andora - Izrael. 

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak