Konferencijska liga: Zrinjski traži čudo protiv Vitorije Guimaraes, meč u direktnom TV prijenosu

0
Fena
Konferencijska liga: Zrinjski traži čudo protiv Vitorije Guimaraes, meč u direktnom TV prijenosu

Nogometaši Zrinjskog večeras će u uzvratnom dvoboju play-offa UEFA Konferencijske lige pokušati nadoknaditi tri gola zaostatka za portugalskom Vitorijom Guimaraes, a na stadionu pod Bijelim brijegom u Mostaru očekuju se popunjene tribine.

Ovo će biti ili posljednja europska utakmica Zrinjskog u ovoj sezoni ili će se dogoditi još jedan čudesan preokret koji bi "Plemićima" mogao biti ogroman poticaj u novom formatu takmičenja UEFA Konferencijske lige.

Da se mostarska ekipa nije još predala potvrdila je i jučerašnja press konferencija trenera Zrinjskog Marija Ivankovića na kojoj je najavio kako će njegova ekipa od prve minute pokušati nametnuti svoj ritam neugodnim Portugalcima.

Vlada FBiH donijela tri važne odluke iz boračke oblasti: Tiču se novčanih isplata

"Poslije lošeg izdanja u Portugalu i poraza nismo klonuli duhom, vjerujemo i pokušat ćemo sutra doći do što boljeg rezultata, pa čak i prolaza. Momci su svjesni koliko znači ova utakmica. S velikom vjerom idemo u utakmicu, zašto ne probati i ne vjerovati? Kroz sve ove godine, i u Europi i kroz prvenstvo bilo je čudesnih rezultata pa možda i sutra bude taj dan. Mi nemamo šta izgubiti, svatko misli da smo ispali, ali ako bude naš dan, vjerujemo da je sve moguće", poručio je Ivanković.

Bosna i Hercegovina bi eventualnim prolaskom Zrinjskog tako imala dva predstavnika u UEFA-inim takmičenjima, što se nikada ranije nije dogodilo.

UEFA | Težak poraz Zrinjskog u prvom meču u Portugalu: Revanš će biti (ne)moguća misija

Utakmica je na rasporedu večeras od 20 sati, a prenosit će je Arena Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak