Haris Tabaković: 'Atmosfera je dobra, treninzi su intenzivni '

0
Radiosarajevo.ba
Haris Tabaković: 'Atmosfera je dobra, treninzi su intenzivni '

Napadač Haris Tabaković nakon uspješne sezone u Herthi koju je završio kao prvi strijelac 2. lige Njemačke, došao je na pripreme našeg nacionalnog tima.

Tabaković je istakao da pripreme protiču prema zacrtanom planu i u dobroj atmosferi, te je govorio o odnosima sa drugim napadačima u timu i sistemu u kojem će reprezentacija igrati.

Tabaković ističe da je atmosfera u timu dobra te da se radi intenzivno na treninzima.

"Očekivanja su pozitivna jer se nešto promijenilo. Meni je bilo bitno da dođem ovdje i da upoznam stručni štab. Atmosfera je dobra, treninzi su intenzivni što ja volim. Danas imamo još jedan trening i putujemo za Englesku. Dat ćemo svoj maksimum".

Heroji nacije: Spektakularan doček za reprezentativce Gruzije nakon odličnog debija na EURO-u

Svi napadači iz reprezentacije su imali sjajnu sezonu u klubovima. Nadaš li se minutaži u narednim utakmicama? Kako djelujete na treninzima Demirović, Džeko i ti?

"Djelujemo svi dobro. Ja sam zajedno stigao sa Demirovićem iz Minhena. Sve je super i sa Džekom. Normalno da je konkurencija jaka. Možda je bolje u reprezentaciji staviti ego na stranu. To su top igrači i na kraju se mora igrati za reprezentaciju i tim. Vidjet ćemo kakva će biti minutaža. Nadam se da ću dobiti šansu za igru".

O formaciji i taktici?

"Vidi se po treninzima kakva će biti formacija i taktika. Ne vidi se koji će igrači tačno igrati, ali od prvog dana se vidjelo na video analizama da stručni štab ima plan".

Haris Tabaković za Radiosarajevo.ba: "Od Barbareza možemo puno da naučimo"

Koja formacija ti više odgovara?

"Meni je svejedno. Volim igrati i sa dva napadača ili sa dva krilna igrača. Igrao sam 3-4-3 u Beču sa Austrijom, a u Herthi 4-4-3. Meni je bitno da dolaze lopte u kazneni prostor da se mogu davati golovi."

Ostanak u Herthi?

"Ja sam sada ovdje. Sve ostalo ćemo vidjeti".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak