Evropska liga: Kolašinac s Atalantom izbacio Liverpool, Roma i Leverkusen u polufinalu

0
Radiosarajevo.ba
Evropska liga: Kolašinac s Atalantom izbacio Liverpool, Roma i Leverkusen u polufinalu

Odigrane su četiri utakmice Evropske lige, a dalje su prošli Roma, Bayer Leverkusen i Atalanta, dok će produžeci ili penali odlučiti posljednjeg putnika između Benfice i Marseillea.

Roma je na ispunjenom Olimpicu dočekala Milan. Nakon što su prošle sedmice u gradu mode slavili 1:0, večeras su pred svojim navijačima pobijedili 2:1 golovima Mancinia i Dybale i sa ukupnih 3:1 izborili polufinale.

Treba spomenuti da su domaći od 31. minute igrali s igračem manje jer je isključen Celik. Ipak, brojčanu prednost gosti iz Milana nisu iskoristili. Pred kraj meča su samo smanjili rezultat.

Proljetna idila u Sarajevu: Toplo vrijeme privuklo šetače u gradsku gužvu

West Ham je na svom terenu odigrao protiv novog njemačkog prvaka Bayer Leverkusena 1:1.

"Apotekari" u prvom dvoboju slavili 2:0 te nastavljaju nadmetanje u takmičenju koje je po rejtingu drugo u Evropi. Domaći su poveli golom Antonia u 13. minuti, poravnao je Frimpong u 89. minuti. Tako su Nijemci opet izbjegli poraz.

Dvojica igrača Real Madrida odbila da šutiraju penal protiv Manchester Cityja, otkriven je razlog

Atalanta je poražena na svom terenu od Liverpoola minimalnih 1:0, a jedini gol postigao je Salah sa jedanaest metara u 7. minuti. Ipak, u prvom meču u Engleskoj bilo je 3:0 za Atalantu koja sa ukupnih 3:1 putuje u polufinale.

Marseille je na svom terenu slavio protiv Benfice 1:0. S obzirom da je u prvom okršaju bilo 2:1 za Portugalce igrat će se produžeci, Scsport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak