EURO 2024: Od 15 sati pozitivno iznenađenje protiv najvećeg razočarenja, od 21 sat Spektakl

0
Radiosarajevo.ba
EURO 2024: Od 15 sati pozitivno iznenađenje protiv najvećeg razočarenja, od 21 sat Spektakl

Drugo kolo Europskog prvenstva nastavlja se u petak, 21. juna, s nova tri susreta.

U 15 sati se na stadionu Düsseldorf Arena igra susret između Slovačke i Ukrajine, dva rivala koja u ovaj susret ulaze sa apsolutno suprotnom raspoloženjem.

Ukrajina će biti pod imperativom pobjede nakon što je u prvom kolu Eura razbijena od strane Rumunije, dok će Slovačka u ovaj duel uči puna samopouzdanja nakon trijumfa nad favorizovanom Belgijom.

Europska noć istraživača u BiH: Čuda nauke predstavljena u 11 bh. gradova

U 18 sati, prvi duel drugog kola grupe D u kome će snage odmjeriti dva tima koja su ubilježila poraz u prvom kolu i za koje se i očekivalo da će se boriti za treće kolo.

Najbitnija utakmica grupne faze kako za Austriju tako i za Poljsku, oba tima će morati ići na pobjedu ukoliko žele zadržati realne šanse za plasman u osminu finala.

Od 21 sat se igra u kome se susreću dvije fudbalske velesile. 

Francuska je slavila u prvom kolu protiv Austrije, ali ostaje utisak da nisu pružili onoliko koliko mogu, pa će iskoristiti susret protiv Nizozemke da poprave dojam. Nizozemska je uprkos brojnim izostancima s kojima se suočila pred sami start turnira, pobjedom otvorila svoj nastup na Euru i sigurno je da će dati sve od sebe da održe pozitivan omjer i nakon drugog kola.

Sve tri utakmice možete pratiti u direktnom TV prijenosu na BHT1, kao i putem njihove stranice.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak