EURO 2024 | Španija promašila bezbroj šansi i na kraju slavila autogolom Califiorija

0
Radiosarajevo.ba
EURO 2024 | Španija promašila bezbroj šansi i na kraju slavila autogolom Califiorija
Foto: UEFA / Autogol Califiorija je riješio utakmicu

U programu od 21:00 sat sastale su se svije fudbalske velesile, Italija koja je i aktuelni prvak Evrope, te Španija trostruki evropski prvak, a krajnji rezultat ove utakmice je bio 1:0 u korist Španije.

Start utakmice donio nam je priliku Pedrija koji je pokušao nakon centrašuta, ipak udarac glavom fudbalera sjajno brani Donnarumma. Nakon ovog Španija je imala još nekoliko prilika koje su završile pored gola.

Alvaro Morata je imao u 12. minuti sjajnu priliku kada je jedan od defanzivaca Italije izblokirao udarac ofanzivca “Crvene furije”. Fabian Ruiz je sjajno šutirao, ali nova sjajna intervencija Donnarume.

Tineke Strik pozvala SAD, EU i OHR na hitnu reakciju: Dodikov dokument je prijetnja miru u BiH

Tineke Strik pozvala SAD, EU i OHR na hitnu reakciju: Dodikov dokument je prijetnja miru u BiH

Još jednu sjajnu odbranu upisao je čuvar mreže Italije nakon što je Fabian Ruiz šutirao sa 16 metara, to je bila i posljednja prilika u prvom poluvremenu.

'Crvena furija' je nastavila sa pritiskomi u drugom poluvremenu, te se tako ponovo Pedri istakao na startu ovog puta drugog poluvremena odličnom prilikom, ovog puta je bio neprecizan. Ipak Španija nakon niza šansi dolazi do prilike u 55. minuti, Morata je centrirao, a Calafiori je sam sebi postigao gol.

U 57. minuti udarac Morate sa distance, ali ovog puta na vrhuncu zadatka je bio Donnaruma. Azuri su zaprijetili u 60. minuti kada je Cristante prošao u jednom prodoru, ipak nakon centrašuta nije bio niko da postigne gol.

Nico Williamas je pogodio prečku u 71. minuti, ovog puta Donnaruma je bio savladan, ali saveznik Italije je bila prečka. Ayoze Perez se našao u šansi u 81. minuti kada je pokupio jednu loptu koju su mu na kraju blokirali fudbaleri Italije. Isti igrač se u sudačkoj nadoknadi našao u prilici, ali sjajni Donnaruma ponvo brani.

Do kraja utakmice nije bilo većih prilika, te je tako Španija odnijela puni plijen sa ove utakmice, piše SC Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije