Džeko juri Ševčenka na vječnoj listi strijelaca kvalifikacija za SP

Anadolija
Džeko juri Ševčenka na vječnoj listi strijelaca kvalifikacija za SP
Edin Džeko, kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine mogao bi uskoro postati igrač sa najviše postignutih golova u kvalifikacijama za svjetska prvenstva.

Ukupno u kvalifikacijama za mundijale, sa jučerašnja dva pogotka protiv Kipra u trećem kolu grupe H u pobjedi BiH 2:0, upisivao se u strijelce 22 puta. Devet golova postigao je u kvalifikacijama za SP Južnoafrička Republika 2010, 10 na putu ka SP Brazil 2014. U tekućoj trci za šampionat 2018. godine u Rusiji, osim pogodaka protiv Kiprana, pogodio je i mrežu Estonaca u prvom kolu (5:0).

Džeko sada zaostaje samo četiri gola za najboljim strijelcem svih vremena kvalifikacija za SP Ukrajincem Andrijem Ševčenkom, javlja Anadolu Agency (AA). Ševčenko je 26 puta poentirao u 40 odigranih utakmica u kvalifikacijama za SP, a Džeko je do brojke 22 stigao u 25 mečeva.

"Brojkama se ne opterećujem, ali rekordi postoje da bi se rušili", izjavio je Džeko nakon sinoćnjeg trijumfa nad Kiprom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak