Dani Alves se vratio na društvene mreže nakon presude za silovanje, evo šta je objavio

0
Radiosarajevo.ba
Dani Alves se vratio na društvene mreže nakon presude za silovanje, evo šta je objavio

Dani Alves (40) ponovo je aktivan na društvenim mrežama, prvi put nakon što je osuđen za silovanje.

Podsjetimo, legendarni brazilski fudbaler je u februaru ove godine osuđen na četiri i po godine zatvora od strane suda u Barceloni, zbog silovanja žene u noćnom klubu u noći s 30. na 31. decembra 2023. godine.

Alves je pušten na slobodu 25. marta nakon što je uplaćena kaucija u iznosu od milion eura (1,96 miliona KM).

Instagram uveo restrikcije na profil Moamera Kasumovića

Na takvu odluku su se žalili tužiteljstvo i odvjetnički tim građanske stranke predvođen Esterom Garcijom, ali je njihova žalba odbijena i Brazilac je ostao na slobodi. Nakon uplaćene kaucije sud je Alvesa pustio na slobodu, ali mu je i oduzeo oba pasoša koje posjeduje, brazilski i španski. Nekadašnja zvijezda Barcelone uz to ne smije napuštati Španiju te se sudu mora javljati svakog petka.

Alves je sada ponovo aktivirao profil na Instagramu na kojem je objavio fotografiju na kojoj nosi majicu s natpisom "Dobra vremena dolaze". Objava je privukla veliku pažnju javnosti, budući da je to prva javna reakcija fudbalera nakon presude i medijskog skandala.

Odbijena žalba tužitelja: Dani Alves ostaje na slobodi nakon presude za silovanje

Španski mediji otkrili su da Alves ne miruje te je pokrenuo vlastiti posao. Osnovao je agenciju pod nazivom OQP Sport & Management, koja će pružati usluge menadžmenta za profesionalne sportiste, ali i upravljati njihovim imidžom.

Prema informacijama portala ON Economía, agencija je registrovana u komercijalnom registru Španije, a sjedište će imati u Barceloni. Kompanija je osnovana u aprilu ove godine, s početnim kapitalom od 30.000 eura (58.675 KM).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak