Dani Alves platio odštetu od skoro 2.000.000 KM: Evo šta je odlučio sud u Barceloni

2
Radiosarajevo.ba
Dani Alves platio odštetu od skoro 2.000.000 KM: Evo šta je odlučio sud u Barceloni
Foto: EPA - EFE / Dani Alves

Brazilski nogometaš Dani Alves, osuđen na četiri i po godine zatvora zbog silovanja u februaru, platio je odštetu od milion eura (1,95 miliona KM) i moći će napustiti zatvor, objavio je sud u Barceloni u ponedjeljak ujutro, 25. marta.

"Obavještavamo vas da je uplata odštete za Danija Alvesa evidentirana na računima 21. odjela Suda u Barceloni", piše saoopćenju suda.

Sud u Barceloni osudio je Alvesa na četiri i po godine zatvora zbog silovanja žene u noćnom klubu krajem 2022. godine.

Dvije nesreće u Sarajevu: Teške tjelesne povrede zadobili pješaci, policija objavila detalje

Dvije nesreće u Sarajevu: Teške tjelesne povrede zadobili pješaci, policija objavila detalje

Skoro mjesec dana nakon presude za se*ualno nasilje, nogometašu je odobren privremeni izlazak iz zatvora, uz plaćanje odštete.

Sud odredio da će se 40-godišnjem Brazilcu oduzeti "pasoš, španski i brazilski". Alves također ima špansko državljanstvo od 2005. godine. Osim toga, prema odluci suda, ne smije se približiti svojoj žrtvi kojoj je prema presudi morao platiti 150.000 eura (više od 293 hiljade KM) odštete.

Odbrambeni je iza rešetaka od hapšenja u januaru 2023. zbog sumnje na silovanje. Alves, koji je odigrao 126 utakmica u dresu brazilske reprezentacije, prvo je negirao da uopšte poznaje ženu. Kasnije je nekoliko puta mijenjao svoju priču da bi na kraju rekao da su bili u sporazumnoj vezi.

Policija ga je uhapsila 20. januara tokom posjete Barceloni nakon završetka Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru. Do hapšenja je igrao za meksički klub Pumas.

Alves, koji je igrao i za Juventus i Sevillu, u nogometnoj je karijeri osvojio čak 42 titule, s Barcelonom je tri puta osvajao Ligu prvaka, a s Brazilom dvaput južnoameričko prvenstvo, javlja SD.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije