Dani Alves će biti pušten iz zatvora uz dva uslova: Evo šta mora uraditi

0
Radiosarajevo.ba
Dani Alves će biti pušten iz zatvora uz dva uslova: Evo šta mora uraditi
Foto: EPA - EFE / Dani Alves

Bivši brazilski fudbalski reprezentativac i igrač Barcelone Dani Alves može biti pušten iz zatvora ako plati milion eura kaucije dok se ne odluči o njegovoj žalbi na nedavnu presudu prema kojoj je zbog silovanja osuđen na četiri i pol godine, odlučio je sud u Barceloni u srijedu.

Dodatni uvjet za Alvesovo puštanje je i pristanak na predavanje oba pasoša koja posjeduje, brazilske i španske, kako bi se osiguralo da ne može napustiti zemlju jer će se svake sedmice morati pojavljivati pred sudom.

Dani Alves se nalazi u pritvoru u Barceloni od januara prošle godine nakon što je optužen za silovanje u jednom noćnom klubu.

Mirela Bećirović zablistala u Egiptu: Ponovo je očarala svojim izgledom

Mirela Bećirović zablistala u Egiptu: Ponovo je očarala svojim izgledom

Prije mjesec dana sud u Španiji proglasio je Alvesa krivim za silovanje u noćnom klubu u Barceloni. Osuđen je na četiri i pol godine zatvora.

Ovaj 40-godišnjak, koji je jedan od najtrofejnijih fudbalera u historiji, porekao je da je seksualno napao ženu u ranim jutarnjim satima 31. decembra 2022. godine. Tužiteljstvo je tražilo od devet do maksimalnih 12 godina zatvora.

"Presudom se smatra kako žrtva nije pristala na spolni čin i kako je tužiteljstvo dokazalo da se radilo o silovanju", stoji u objašnjenju sudske presude.

Dani Alves je uhapšen u januaru prošle godine te se od tada nalazi u istražnom zatvoru. Na samom početku brazilski fudbaler je negirao bilo kakav seksualni odnos sa ženom za koju je prvobitno izjavio da je ne poznaje. Kasnije je navodio kako je spolni odnos bio sporazuman te da je na početku govorio drugačije kako bi zaštitio brak.

Priznao je da je sporne večeri puno pio te da djevojci 'nijednog trenutka nije bilo neugodno te da nije morao insistirati da s njim ode do WC-a'. Tokom svjedočenja u kojem je iznio svoju stranu priče Alves se rasplakao.

Za brazilsku reprezentaciju Dani Alves je odigrao 126 utakmica te je postigao osam golova. Ujedno je s Brazilom bio dva puta pobjednik Copa Americe.

Na klupskoj razini najviše uspjeha je imao dok je u dva navrata nosio dres Barcelone s kojom je ukupno osvojio 23 trofeja. S Barcelonom je tri puta bio pobjednik Lige prvaka.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije