Objavljen snimak: Dani Alves izašao iz zatvora u Španiji

0
Radiosarajevo.ba
Objavljen snimak: Dani Alves izašao iz zatvora u Španiji
Foto: EPA / Dani Alves

Brazilski nogometaš Dani Alves, osuđen na četiri i po godine zatvora zbog silovanja u februaru, platio je odštetu od milion eura (1,95 miliona KM) i napustio je zatvor.

Kako piše Marca, sud u Barceloni je pristao na njegovo privremeno puštanje na slobodu te je Brazilac danas napustio zatvor Brians 2.

"Obavještavamo vas da je uplata odštete za Danija Alvesa evidentirana na računima 21. odjela Suda u Barceloni", piše saopćenju suda.

Prije 32 godine osujećen napad JNA na Predsjedništvo i Skupštinu BiH

Prije 32 godine osujećen napad JNA na Predsjedništvo i Skupštinu BiH

Sud odredio da će se 40-godišnjem Brazilcu oduzeti "pasoš, španski i brazilski". Alves također ima špansko državljanstvo od 2005. godine. Osim toga, prema odluci suda, ne smije se približiti svojoj žrtvi kojoj je prema presudi morao platiti 150.000 eura (više od 293 hiljade KM) odštete.

Još uvijek je nepoznato odakle je Alves nabavio novac, pošto je porodica Neymar odustala od toga da mu pomogne, iako je ranije tvrđeno da je upravo Neymar dao novac bivšem saigraču iz Barcelone.

Podsjećamo, Alves je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od četiri i po godine zbog seksualnog napada u Barceloni 30. decembra 2022. godine.

Dani Alves posljednji angažman imao je u meksičkom UNAM-u, a ranije je igrao za Barcelonu, Sao Paulo, PSG, Juventus, Sevillu i Bahiju. Najdublji trag ostavio je u Barceloni s 408 nastupa, a s 43 osvojena trofeja tokom karijere spada među najtrofejnije nogometaše svih vremena. Za reprezentaciju Brazila ima 126 nastupa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije