Damir Čanadi na izlaznim vratima FK Velež

1
Radiosarajevo.ba
Damir Čanadi na izlaznim vratima FK Velež

Nakon poraza od Željezničara u Mostaru rezultatom 2:1, austrijski stučnjak hrvatskih korijena je na izlaznim vratima FK Veleža.

Kako portal Radiosarajevo.ba saznaje, trenutno su u toku razgovori i sve su prilike da će sa austrijskim stručnjakom hrvatskih korijena biti potpisan sporazumni raskid ugovora.

Na klupi Rođenih Čanadi se zadržao svega tri utakmice. U prvom susretu prvog pretkola Konferencijske lige je remizirao sa 1:1 protiv predstavnika Andore, Inter d'Escaldesa. U uzvratu je Velež poražen sa ubjedljivih 5:1. Treća, i po svemu sudeći posljednja, utakmica Čanadija je bila protiv FK Željezničara, i izgleda da će ga preokret Plavih koštati pozicije trenera FK Veleža.

Igrači Sloge se razbudili: Grabež postigao gol za domaćine

Posljednji angažman imao je u HNK Šibenik s kojim je u takmičarskoj sezoni 2022/23 igrao finale Kupa Hrvatske, u kojem se susreo sa splitskim Hajdukom. U finalnoj utakmici i pored odlične partije Šibenčana, "Bili" su pogocima u drugom poluvremenu uspjeli slaviti rezultatom 2:0. Vrijedi istaći da su na putu do finala Šibenčani eliminisali zagrebački GNK Dinamo rezultatom 2:1.

Velež u narednom kolu WWIn lige BiH igra u subotu, 17. augusta, protiv ekipe Širokog Brijega, a ekipu će do imenovanja novog šefa stručnog štaba voditi Čanadijev pomoćnik Samir Merzić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak