Borac golovima Lukića slavio protiv Slobode prvu prvenstvenu pobjedu ove sezone

0
Radiosarajevo.ba
Borac golovima Lukića slavio protiv Slobode prvu prvenstvenu pobjedu ove sezone

Završena je posljednja utakmica nedjeljnog programa trećeg kola WWIN lige Bosne i Hercegovine između Borca i Slobode.

Na kraju su teren "Gradskog stadiona" u Banjoj Luci radosniji napustili Banjalučani koji su slavili pobjedu rezultatom 2:0. Domaći fudbaleri su ofanzivnije ušli u ovaj susret i u 12. minuti bilježimo prvu ozbiljniju priliku. Čavić je šutirao sa pet metara iskosa ali pogađa spoljni dio mreže Muminovića.

Fudbaleri Borca su nastavili s ofanzivnom igrom te u 23. minuti Pihler sa skoro 20 metara šutira malo preko gola gostiju. U 33. minuti zatresla se mreža Slobode. Hererra je pogodio ali je pomoćni sudija signalizirao ofsajd, a njegovu odluku je, nakon višeminutnog pregleda, potvrdio i VAR, piše SCsport.ba.

Dodijeljena Srca Sarajeva za TV serije: 'Znam kako dišeš' osvojila čak sedam nagrada!

Druga od pet minuta nadoknade vremena donijela je i kapitalizaciju potpune kontrole i dominacije Borca u prvom dijelu večerašnjeg susreta. Lukić je glavom pogodio nakon ubačaja Vukčevića za 1:0. Do kraja prvog dijela nije bilo više prilika pa se na odmor otišlo sa zasluženom prednošću Borca nad Slobodom.

Drugo poluvrijeme počelo je onako kako je proteklo prvo – ofanzivnom igrom domaćih. To se ponovo isplatilo u 55. minuti kada Lukić pogađa nakon ubačaja Srećkovića za 2:0 i već tada je bilo jasno da će Sloboda teško moći doći do bodova u Banjoj Luci večeras. Domaće to nije puno ometalo u planu igre kojeg su se nastavili držati i nakon drugog pogotka. U 61. minuti Kulašin dobro šutira sa ivice šesnaesterca, ali lopta odlazi pored gola.

Rođeni proigrali i iz Širokog Brijega se vratili sa punim plijenom

Usijedio je potom jedan mirniji period bez mnogo dešavanja, a oba trenera su izmjenama pokušavali unijeti kakvu-takvu svježinu u svoje ekipe, što se odrazilo i na tempo igre, ali i izostanak pravih prilika. Tek u 85. minuti bilježimo narednu priliku u pravom smislu te riječi. Iskusni Vranješ je šutirao sa 20 metara ali rezervni golman Slobode Trako, koji je zamijenio Muminovića zbog povrede, krajnjim naporima brani njegov udarac. Minutu poslje i Hrelja pokušava, ali lopta odlazi pored gola.

Do kraja susreta nismo vidjeli više ozbiljnijih prilika, domaći su bez problema sačuvali sigurnu prednost i upisali su prvu pobjedu u svojoj prvoj ligaškoj utakmici ove sezone. Slobodi je ovo treći poraz u nizu i sigurno joj predstoji period u kojem će morati da što prije pronađe način za izlazak iz očigledne rezultatske krize.

Borac će u narednom kolu gostovati Slogi Meridian, ali ih prije toga očekuje prva utakmica play-offa kvalifikacija za UEFA Europa ligu protiv mađarskog Ferencvarosa u Budimpešti, koja je na rasporedu u četvrtak, 22. augusta, od 21:00. Sloboda će u narednom kolu, odnosno u subotu, 24. augusta od 21:00, na “Tušnju” dočekati sarajevski Željezničar.

Loading...

Tablice omogućuje Sofascore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak