Rođeni proigrali i iz Širokog Brijega se vratili sa punim plijenom

1
Radiosarajevo.ba
Rođeni proigrali i iz Širokog Brijega se vratili sa punim plijenom
Foto: Fena / Velež

Prva utakmica nedjeljnog programa trećeg kola WWin lige odigrala se na stadionu Pecara, između Širokog Brijega i Veleža. Utakmice je završena rezultatom 0:2 u korist 'Rođenih'.

Za Široki Brijeg ovo je prva premijerna utakmica pred domaćim navijačima u novoj sezoni jer su u prva dva kola gostovali, prvo na Grbavici gdje su slavili sa 0:1, a zatim i u Bijeljini gdje su sa Radnikom remizirali 1:1.

Gosti iz Mostara dolaze nakon niza neuspjeha. Sve je počelo lošom predstavom u kvalifikacijama za evropska takmičenja, a proteklog vikenda je Velež poražen na domaćem terenu uprkos vodstvu od 1:0. Ovaj niz loših rezultata kulminirao je otpuštanjem šefa struke Damira Čanadija.

Dodijeljena Srca Sarajeva za TV serije: 'Znam kako dišeš' osvojila čak sedam nagrada!

Dodijeljena Srca Sarajeva za TV serije: 'Znam kako dišeš' osvojila čak sedam nagrada!

Na samom otvaranju utakmice nije bilo prilika. Međutim, u devetoj minuti, nakon što je Oreč ubacio loptu u sredinu, Bagarić je loše reagovao i postigao autogol. Ova loša reakcija je dodatno naglašena lošim intervencijama golmana Širokog Brijega.

Nakon primljenog pogotka, fudbaleri domaćeg tima imali su nešto veći posjed lopte. Prvi igrač sa javnom opomenom na utakmici bio je vezista Veleža, Vehabović. Kožulj je izveo korner, ali jedan od fudbalera gostiju odlično je reagovao i izbacio loptu daleko od svog gola.

U nastavku je uslijedila sjajna prilika za goste. Dobro raspoloženi Milak je odigrao pas za Lauša, koji je šutirao, ali je lopta pogodila stativu gola Tomića te je rezultat ostao 0:1. U 27. minuti, Prusina je isprobao svoj udarac sa velike udaljenosti, ali je to bez problema odbranio golman Veleža i reprezentativac Bosne i Hercegovine, Osman Hadžikić. Drugi igrač sa javnom opomenom u ekipi Veleža je Šturm. Do kraja prvog poluvremena nije bilo velikih prilika.

U drugom poluvremenu, prvu priliku su imali gosti. Mlinarić je glavom šutirao nakon jednog ubačaja, ali je lopta otišla pored gola Tomića. U 54. minuti, Velež je postigao novi gol. Nakon sjajne akcije, Lohan je šutirao, Tomić kratko odbio loptu, a Mlinarić je bio najbrži i najspretniji, poslavši loptu u gol.

Domaći fudbaleri su imali veći posjed lopte, ali nisu uspjeli kreirati prave prilike. Od 65. minute uslijedile su izmjene: Jelavić i Kolarić su ušli u igru umjesto Kpana i Stanića, dok su kod Veleža u igru ušli Mujan i Jevtović umjesto Vehabovića i Lauša.

Pranjić je u 77. minuti postao četvrti igrač sa žutim kartonom Ćavar je u 81. minuti dobro šutirao, ali je golman Veleža još jednom sjajno reagovao i odbranio njegov udarac. Nakon toga, Hadžikić je dobio žuti karton zbog odugovlačenja. Četvrti sudija je produžio sedam minuta nadokande u kojima se nije desilo ništa vrijedno pomena, te se Velež u Mostara vraća sa punim plijenom.

Široki Brijeg – Velež 0:2 ( Bagarić a.g. 9’, Mlinarić 54’)

U narednom kolu Široki Brijeg će gostovati Igmanu, dok će Velež ugostiti Radnik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije