Luka Dončić oborio novi rekord, Džanan Musa postigao tri poena

Radiosarajevo.ba
Luka Dončić oborio novi rekord, Džanan Musa postigao tri poena

Brooklyn, našeg Džanan Muse, pretrpio je težak poraz na svom terenu od Indiane (86:115). Musa je imao skroman učinak za 15 minuta provedenih u igri. Reprezentativac Bosne i Hercegovine upisao je tri poena (bez ubačaja iz igre, šut 0-4), dva skoka i asistenciju.

Netsi su u ovom susretu nastupili oslabljeni, jer je duel s tribina posmatrao Kyrie Irving. Pacerse su do trijumfa predvodila raspoložena braća Holiday, Aaron (24 poena) i Justin (20), kao i litvanski centar Domantas Sabonis (16 poena, 18 skokova).

U ekipi Brooklyna jedini je prolaznu ocjenu zaslužio Spencer Dinwiddie (28 poena).

Slavu je pokupio drugi igrač s Balkana - Luka Dončić. Fenomenalni Slovenac u trijumfu Dallasa nad San Antonijom (117:110) oborio je lični rekord u broju poena (42).

Dončić je postao drugi najmlađi igrač u NBA historiji koji je ostvario triple-double (imao je još 11 skokova i 12 asistencija), uz učinak od 40 i više poena. Prvi je, zna se - LeBron James.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak