Magični Luka Dončić srušio rekord Dražena Petrovića star 34 godine

Radiosarajevo.ba
Magični Luka Dončić srušio rekord Dražena Petrovića star 34 godine
Foto: Twitter / FIBA
Luka Dončić, star 18 godina i šest mjeseci, u četvrtfinalu Eurobasketa predvodio je Sloveniju do pobjede protiv Latvije, rezultatom 103:97, srušivši tom prilikom rekord velikog Dražena Petrovića.

Naime, ovaj mladi slovenski košarkaš i jedan od najvećih talenata svjetske košarke još jednom je dokazao da to što ga mediji upoređuju sa Draženom Petrovićem nije bez razloga, te je u najljepšem meču Eurobasketa uspio nadmašiti njegov rekord, postavši najmlađi igrač svih vremena koji je postigao najveći broj poena u historiji Eurobasketa.

U sinoćnjoj utakmici Dončić je uspio postići 27 koševa, uz 50 posto šuta iz igre i 9/10 sa slobodnih bacanja, te je uz to dodao i devet skokova, te po jednu asistenciju i blokadu, čime je prestigao čitav niz stanovnika Kuće slavnih.

Brojni ljubitelji košarke na Starom kontinentu istaknuli su kako ih je Dončićeva partija podsjetila na neko zlatno vrijeme lijepe, atraktivne i efikasne košarke kada su europskim parketima carevali Sabonis, Petrović, Divac, Kukoč ili pak Delibašić i mnogi drugi.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije