Pobjedničke patike Luke Dončića na aukciji prodane za 30.000 eura

Fena
Pobjedničke patike Luke Dončića na aukciji prodane za 30.000 eura
Crvene patike u kojima je do povrede gležnja u završnoj utakmici evropskog košarkaškog prvenstva u Istanbulu igrao slovenski reprezentativac Luka Dončić prodane su na dobrotvornoj aukciji u Ljubljani za 30.000 eura.

Aukcija je organizirana za potrebe perspektivnih mladih sportaša iz siromašnih porodica.

Tim iznosom pomagat će se sportski razvoj mladih košarkaša koji žive u teškim porodičnim i materijalnim prilikama, objavili su organizatori dražbe Slovenski radio i humanitarna udruga "Kumstvo".

Prikupljenim sredstvima od prodaje rekvizita poznatih sportista i predmeta poznatih umjetnika i javnih osoba do sada je prikupljeno 10 miliona eura, a pomoć iz tako financirane zaklade dobiva oko pet hiljada nadarene siromašne djece u Sloveniji, kazala je predsjednica udruge Anita Ogulin.

Rekordni iznos do sada je dobiven na aukciji pobjedničkih skija skakača-skijaša Petera Prevca koje je firma Bauhaus platila 45.000 eura. Aukcija dva stara gudala za violončelo, donacija 2Cellosa,  u  aprilu ove godine humanitarnoj zakladi donijela je 17.000 eura, dok je lani za dres Christiana Ronalda dobiveno 9000 eura.

I Dončićeve pobjedničke patike "Nike" čija je početna cijena na aukciji bila 125 eura otkupio je Bauhaus Slovenija, uz obećanje da će ih javno izložiti u svojim prostorijama, gdje će biti dostupne javnosti za razgledavanje i slikanje "selfija".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije