Ne propustite poslušati novo izdanje emisije Radio Italia

0
Radiosarajevo.ba
Ne propustite poslušati novo izdanje emisije Radio Italia

Emisija Radio Italia emitira se u suradnji s Ambasadom Republike Italije u BiH u tri sedmična termina: srijedom u 12,10 i 17,00 i subotom u 16,00.

U drugoj epizodi 7.sezone šetamo kroz Italiju, pravimo torte, i slušamo italijansku muziku, staru i novu.

Jedna od nama najbližih regija kada kopnom idemo u Italiju, odmah nakon Friuli Venezia Giulia, tamo gdje je Trst i Udine, ulazimo u Veneto. Svako ko odabere Veneto kao destinaciju za odmor može biti siguran da će posjetiti jednu od najljepših i najraznovrsnijih talijanskih regija.

Zastrašujući prizori iz Buturović Polja: U Seonici nema pitke vode, uništeni putevi i kuće

A nedavno je grad Rim pokrenuo svoju prvu Reading Party, događaj na kojem su se ljudi sastali kako bi zajedno čitali u tišini, u Casa delle Letterature. Grad je pozvao čitaoce da isključe svoje telefone i odvoje se od društvenih mreža i da se okupe među ljubiteljima knjiga na književnom prostoru koji se nalazi na Piazza Navona i Campo de’ Fiori.

Prošle sedmice smo počeli šetnju po Sardiniji, a čijem sjevernom dijelu smo pričali u prethodnoj sezoni Radio Italije. Na ovom čarobnom velikom talijanskom ostrvu se relaksacija miješa sa zabavom u ambijentu bistre i prozirne vode. Oko 50 plaža čini 80 km obale koja pripada oblasti Gallura.

Na playlisti su ovaj put: Achille Lauro, Malika Ayane, Maninni, Noemi, Iva Zanicchi i Laura Pausini.

Voditelj je Faruk Čaluk, a producent Dino Ćatović.

Šta se još krije u novoj emisiji saznaćete ako poslušate novo izdanje Radio Italia!

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak