Podcast S - Senad Halilović: Inkluzivni turizam u BiH

0
Radiosarajevo.ba
Podcast S - Senad Halilović: Inkluzivni turizam u BiH

U najnovijem izdanju Podcasta S Tomom, Tomislav Cvitanušić razgovara sa Senadom Halilovićem, predsjednikom Udruženja turističkih privrednika u BiH, o inkluzivnom turizmu. Halilović otkriva koliko je inkluzivni turizam razvijen u BiH, načine unapređenja usluga za osobe sa invaliditetom, te potencijal koji BiH ima za daljnji razvoj ove vrste turizma.

Halilović započinje razgovor analizom trenutnog stanja inkluzivnog turizma u BiH. Ističe da iako postoje inicijative, još uvijek je potrebno mnogo raditi na prilagođavanju turističkih lokacija osobama sa invaliditetom. Senad dijeli primjere dobre prakse i naglašava važnost edukacije turističkih radnika kako bi se poboljšala usluga i odnos prema osobama sa invaliditetom.

Tokom razgovora, Halilović se osvrće na uticaj inkluzivnog turizma na lokalnu ekonomiju. Objašnjava kako prilagođavanje turističkih destinacija može privući veći broj posjetilaca, što direktno doprinosi ekonomskom rastu. Također, diskutuje o razvijenosti inkluzivnog turizma u regionu, navodeći primjere iz susjednih zemalja i ukazujući na mogućnosti koje BiH može iskoristiti.

Predsjednik Udruženja turističkih privrednika BiH naglašava potrebu za kontinuiranim radom na razvijanju inkluzivnog turizma, ističući da BiH ima potencijal postati prepoznatljiva destinacija u ovom segmentu. Kroz cijeli razgovor, Halilović se zalaže za sveobuhvatan pristup koji uključuje infrastrukturalne promjene, edukaciju kadrova i podizanje svijesti javnosti o važnosti inkluzivnosti u turizmu.

Ovaj podcast pruža dublji uvid u trenutne izazove i mogućnosti inkluzivnog turizma u BiH, te motivira na akciju i poboljšanje uslova za sve turiste, bez obzira na njihove fizičke mogućnosti.

Podcast možete pratiti na Youtubeu, Instagramu, Facebooku, Spotifyu, Deezeru, Google Podcastima, Apple podcastima i drugim streaming platformama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak