Pogledajte kako je protekao prvi školski dan u Sarajevu, bila je i ministrica Hota-Muminović

2
Radiosarajevo.ba

U sedam od deset kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine nastava u osnovnim i srednjim školama počinje danas, 2. septembra.

Nova školska godina je počela i u Kantonu Sarajevo, gdje su mnogobrojni prvačići prvi put sjeli u školske klupe

Ovim povodom, glasilo se i Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, koje u saopćenju navodi "Svaka nova školska godina donosi sa sobom nove izazove, prilike za učenje, rast i razvoj."

Nakon teške nesreće u BiH u kojoj su poginule četiri osobe: Poznat identitet stradalih

Dodali su i da "uvjereni smo da će svi učenici, uz podršku svojih učitelja i roditelja, ostvariti svoje ciljeve i ispuniti svoje potencijale. Želimo vam uspjeh u radu i mnogo zadovoljstva u učenju. Neka nova školska godina bude ispunjena znanjem, prijateljstvima i uspjesima", navodi se u saopštenju Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke."

Ministrica za odgoj i obrazovanje u Vladi KS Naida Hota Muminović kazala je da je za školsku 2024./2025. godinu u prvi razred srednje škole upisano 4.310 učenika, što je povećanje za 150 u odnosu na prethodnu godinu.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine počela je nova školska godina

Kako je to izgledalo, pogledajte u našoj foto-galeriji. 

Svim prvačićima i učenicima osnovnih i srednjih škola u Kantonu Sarajevo, portal Radiosarajevo.ba uspješan početak nove školske godine!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak