U KS nova školska godina od ponedjeljka: Šta su srednjoškolci najviše upisivali?

4
Fena
U KS nova školska godina od ponedjeljka: Šta su srednjoškolci najviše upisivali?
Pixabay / Ilustracija

Na području Kantona Sarajevo nova školska godina počinje u ponedjeljak, 2. septembra u 79 osnovnih i 44 srednje škole za ukupno 53.500 učenika, od čega 38.400 osnovaca i 15.100 srednjoškolaca. Upisano je i 4.300 prvačića.

Ministrica za odgoj i obrazovanje u Vladi KS Naida Hota Muminović kazala je da je za školsku 2024./2025. godinu u prvi razred srednje škole upisano 4.310 učenika, što je povećanje za 150 u odnosu na prethodnu godinu.

Prema njenim riječima, učenici su najviše zainteresirani za gimnazije posebno za Drugu gimnaziju, međunarodni program. Potom, kako je kazala, standardno značajno interesovanje učenika je i za Treću gimnazija, Prvu bošnjašku gimnaziju, Prvu gimnaziju i Petu gimnaziju, sportsko usmjerenje.

Jeste li primijetili zelenu lampicu na svom Android uređaju? Moguće je da vas neko špijunira

Jeste li primijetili zelenu lampicu na svom Android uređaju? Moguće je da vas neko špijunira

"Zanimanja na trećem stepenu su uglavnom popunjena. Nešto manji interes je za pojedina zanimanja četvrtog stepena u Željezničkom školskom centru, Srednjoj školi za tekstil, kožu i dizajn, Srednjoj školi za okoliš i drvni dizajn, ali nigdje ne bilježimo drastičan pad", naglasila je ministrica Hota Muminović.

Prvo polugodište školske 2024./2025. godine traje do utorka, 31.12.2024. godine te počinje zimski raspust koji traje do 28.1.2025 godine. Drugo polugodište počinje 29.1.2025. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije