Čola oduševio desetine hiljada ljudi, prisutne pozdravio hitom "Gori vatra"

Radiosarajevo.ba
Nekoliko destina hiljada građana na trgu ispred Sarajevo City Centra (SCC) s oduševljenjem je dočekalo nastup jedne od najvećih regionalnih muzičkih zvijezda Zdravko Čolić koji večeras pjesmom "Gori vatra" Sarajevo uvodi u novu, 2018. godinu.

Zdravko Čolić je počeo svoj nastup na javnom dočeku Nove godine, a do novogodišnjeg odbrojavanja u Sarajevu je ostalo vrlo malo vremena. Svi posjetitelji uživaju u hitovima Čole, a koncert će trajati i u prvim satima 2018. godine. Kulminacija proslave bit će i fantastični vatromet s krova hotela Holiday.

Sarajlije i brojne građane su uoči Čolinog koncerta zabavljali bend Last Location i DJ Drop Department koji su zagrijavali prisutne prije spektakularnog koncerta Zdravka Čolića. Velika praznična euforija vlada u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, a baš kao i prethodne godine kada je u Sarajevu pjevao Dino Merlin, i Čola je ispunio očekivanja.

Na terenu se nalazi i veliki broj pripadnika Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo (MUP KS-a) koji osiguravaju cijeli teren i vrše brojne preglede, kako bi sarajevski doček nove godine bio potpuno siguran.

Uoči nove 2018. godine glavni grad Bosne i Hercegovine posjetio je veliki broj turista, što je i zabilježeno okom naše kamere. Turisti su tokom dana uživali u znamenitostima Sarajeva, nakon čega su se s brojnim drugim građanima okupili na trgu ispred SCC-a kako bi zajedno dočekali novu, 2018. godinu.

 Trećeg dana, 1. januara novogodišnje slavlje će biti upotpunjeno nastupom kultnog sarajevskog benda Crvene jabuke ispred Vječne vatre. Program počinje u 21 sat, a kao predgrupa će nastupiti Ina & Open Mind Group.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak