Skenderagić: Dizdarević je Olimpijskom muzeju predao zabilješku razgovora s Titom

1
Radiosarajevo.ba

Bivši predsjednik Predsjedništva SFR Jugoslavije i SR BiH Raif Dizdarević predao je Olimpijskom muzeju BiH originalnu zabilješku razgovora bosanskohercegovačke delegacije sa Josipom Brozom Titom koji je u to vrijeme podržao Sarajevo da radi na organizaciji Zimskih olimpijskih igara.

Objavio je ovo preko Facebook profila potpredsjednik SABNOR-a BiH Nijaz Skenderagić.

"Ono što želim posebno naglasiti jeste hrabrost, odlučnost i zajedništvo koje su tadašnji rukovodioci BiH iskazivali u borbi za interese BiH i svih njenih građana. Njihovo vizionarstvo i državničko ponašanje može poslužiti za primjer ovim današnjim tzv. političarima kako se treba boriti za interese države i njenih građana.

Koncert Amire Medunjanin u Vijećnici: Grad Sarajevo je obezbijedio 200 ulaznica za građane

Ponosan sam što sam pripadao generaciji koja je nesebično gradila svoju domovinu. Samo na izgradnji objekata za 14 ZOI učestvovalo je oko 10 000 brigadirki i brigadira iz cijele Jugoslavije. Nadam se da će u Olimpijskom muzeju u narednom periodu biti i jedna izložba o golemom doprinosu hiljada volontera u organizaciji najljepših ZOI", napisao je Skenderagić.

Dijelove službene zabilješke razgovora bh. delegacije i Tita možete pogledati u našoj fotogaleriji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak