! / Raif Dizdarević: Ovo su prljave igre, Sarajevo mora vratiti dug Bogiću Bogićeviću

25. 03. 2021. u 13:45:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Raif Dizdarević (95), učesnik Narodnooslobodilačke borbe (NOR), antifašista, bivši predsjednik Predsjedništva SFR Jugoslavije i SR BiH, predsjednik Skupštine SFRJ jugoslovenski ministar vanjskih poslova, izjavio je za portal Radiosarajevo.ba  da se iza pokušaja opstrukcije izbora Bogića Bogićevića za novog gradonačelnika Sarajeva nalaze "veoma prljave političke igre u kojima su iskorištena sva moguća ružna sredstva". 

 Piše: Faruk Vele

"Jedan perfidan način, da se stalnom političkom kupoprodajom, iza scene, stvara jedna atmosfera koja je dovodila u pitanje opšteprihvaćenu kandidaturu Bogićevića za gradonačelnika. Naravno, on je doveden u situaciju da mora da brani svoj moralni integritet, ostajući dosljedan svojim moralnim uvjerenjima i svome moralnom integritetu. Preostalo mu je samo da kaže: "Izvinite, ja neću dozvoliti da se moje ime upotrebljava u prljavim igrama i ma čemu što će nanositi štetu gradu Sarajevu, njegovom ugledu, njegovoj svijetloj strani istorije"", kazao je Dizdarević za Radiosarajevo.ba.

Prema njegovim riječima, u delegatskom sastavu Gradskog vijeća postoji većina ljudi koji su časni  i koji "su dovedeni u situaciju u kojoj su jednostavno pregažene njihove i društvene i moralne obaveze".

"Pošteno bi bilo da na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća većinski pošteni dio vijećnika ustane sa stavom koji će odbiti nastavak te prljave igre koja bi trebala po autorima, kao i onima koji stoje iza scene, da finišira tu svoju akciju. Ja apelujuem na pošteni većinski dio gradskih vijećnika da na narednoj sjednici ne dozvole, da obore nastavak tog prljavog pokušaja. Da vrate dug moralnom integritetu Bogića Bogićevića i, naravno, snaga koje stoje iza njega. A iza njega stoji zaista jedno sveopšte raspoloženje", rekao je Dizdarević.

Portal Radiosarajevo.ba integralni intervju sa Raifom Dizdarevićem objavljuje u petak, 26. marta.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (5)