Nijaz Skenderagić odbio kandidaturu za gradonačelnika Sarajeva

5
Radiosarajevo.ba
Nijaz Skenderagić odbio kandidaturu za gradonačelnika Sarajeva
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Nijaz Skenderagić

Potpredsjednik SABNOR-a i bivši omladinski yu-funkcioner Nijaz Skenderagić, koji se ovih dana neformalno spominjao kao moguća opcija za gradonačelnika Sarajeva, umjesto Bogića Bogićevića, također je izrekao "NE" mogućoj kandidaturi za prvog čovjeka glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Skenderagić je ovu informaciju potvrdio za Radiosarajevo.ba.

"Obavio sam razgovor sa povjerenikom SDP za Kanton Sarajevo i zahvalio se na kandidaturi za gradonačelnika Sarajeva, koju nisam mogao prihvatiti.
Biti kandidat za gradonačelnika velika je čast i priznanje. Pogotovo grada kakvo je Sarajevo", kazao je Skenderagić.

Moja generacija, dodao je, "odrastala je u ambijentu svakodnevne brige, želje i nastojanja da Sarajevo uvijek bude ljepše i bolje".

"U svakom pogledu. Kao što je bila čast i privilegija biti jedan od ljudi koji su bili učesnici u izgradnji objekata i organizaciji ZOI 84. Ovo je grad kojim se trebamo ponositi i činiti sve da mu vratimo vrijednosti i duh kakve ovaj grad zaslužuje.

Zahvaljujem se svima koji su smatrali da moja malenkost može biti na čelu glavnog grada naše domovine", zaključio je Skenderagić.

Podsjetimo, Bogić Bogićević definitivno odbio kandidaturu za gradonačelnika Sarajeva.

Iako je 26. marta izabran u Gradskom vijeću Sarajeva, Bogićević nije prihvatio mandat, potvrđujući svoju raniju odluku da odbija kandidaturu zbog političkih igara pri izboru gradskog rukovodstva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije