Sarajka se udala za gorštaka iz Sjenice: Žive na planini, 2 mjeseca ne vide čovjeka

15
Radiosarajevo.ba
Sarajka se udala za gorštaka iz Sjenice: Žive na planini, 2 mjeseca ne vide čovjeka

Kažu da ne zna delija šta je Golija. To je golema planina na koju zimi odlaziš ako moraš, a silaziš samo ako si hrabar. Dane Biorac je prije šest godina bio hrabar i nije se spustio u selo na kraju jeseni, kao svi njegovi, već je odlučio ostati na Goliji - sam.

Dane jedva i može da se sjeti je li prošlo šest ili sedam godinas kako je tu sam jer, kako kaže, na Goliji mu ne trebaju datumi, dani, ni sati.

"Ja to ujutru prema nebu pogledam i to ti je meni i dan i rad... Nit' dan, nit' sat, nama ništa ne treba", priča 21-godišnji Dane za RTS

Nermin Nikšić: 'Svako vrijeme ima svoje dobre i loše strane'

Posao na građevini? Ne, hvala 

Kaže da se za ovaj korak odlučio jer nije htio završiti školu i onda raditi na građevini, "da ne bi negdje pao i razbio glavu".

"Moraš se penjati po krovovima kao vjeverica. I opet ti nije siguran posao, ni plata, ništa... A, ako zapustiš selo i imanje, tu ti više povratka nema. Tako da sam se odlučio ostati na selu i završena priča", govori Dane.

Nema kafića, ljudi, prijatelja, ali najviše mu nedostaje - struja.

"2022. godina je sad. U Beogradu je TV stigao možda prije 100 godina, a kod mene je u kuću prvi put stigao pred prošli Božić".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak