Pitali smo sarajevski MUP: Da li je policija spremna za SFF i koje su poruke za turiste i građane

0
I. M.
Pitali smo sarajevski MUP: Da li je policija spremna za SFF i koje su poruke za turiste i građane

Za nekoliko dana u Sarajevu će se održati jedan od najvećih kulturnih događaja u regiji, 30. Sarajevo Film Festival. 

Svake godine ovaj festival privuče u naš grad zvijezde kinematografije iz regiona, ali i svijeta, kao i veliki broj turista. Bez sumnje, ovo je veliki izazov za organizatore jer sve mora proći bez greške. Ali, veliki je izazov postavljen i pred policiju Kantona Sarajevo. Osiguranje tako velikog događaja nije mali zadatak i zahtijeva ozbiljnu organizaciju i posvećenost

Provjerili smo kako teku pripreme u upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).

Trump: 'Ovo je bila velika pobjeda za Putina, to se ne bi dogodilo nama'

Iz MUP-a KS su za portal Radiosarajevo.ba kazali da Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo, kao i svih prethodnih godina, u saradnji s organizatorima i drugim institucijama, aktivno se priprema za predstojeći Sarajevo Film Festival, na kojem se očekuje više desetina hiljada posjetilaca.

"Pripremne aktivnosti Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo traju već sedmicama i u završnoj su fazi. Stotine pripadnika i pripadnica Uprave policije MUP-a Kantona realizovat će Operativni plan osiguranja 30. Sarajevo Film Festivala – operativno, kontradiverziono, saobraćajno i fizičko osiguranje na brojnim festivalskim lokacijama na području pet općina Kantona Sarajevo", poručili su iz MUP-a KS. 

Jovan Marjanović: I u 30. izdanju SFF će publici predstaviti najbolje iz svjetske kinematografije

Važno je naglasiti da policijski službenici Uprave policije MUP-a KS provode mjere i radnje iz svoje zakonske nadležnosti, koja je jednaka tokom cijele godine. 

"Kao i prethodnih godina, Uprava policije će pravovremeno putem svoje službene web stranice i sredstava javnog informisanja građane obavijestiti o izmjenama u režimu saobraćaja, kao i o drugim bitnim informacijama za građane i posjetioce Kantona Sarajevo tokom trajanja Festivala", pojasnili su iz MUP-a za Radiosarajevo.ba.

Važna napomena za posjetioce festivala

Pravila za posjetioce na festivalskim lokacijama određuje organizator manifestacije. Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo građane i posjetioce Kantona Sarajevo podsjeća da je na javne skupove zabranjeno nositi bilo kakvo vatreno i hladno oružje, pirotehniku, te predmete koji mogu ugroziti druge posjetioce. Policijski službenici Uprave policije vršit će pojačan nadzor učesnika u saobraćaju, s posebnim akcentom na upravljanje motornim vozilom pod dejstvom alkohola.

Johnu Turturru će biti dodijeljeno Počasno Srce Sarajeva 30. Sarajevo Film Festivala

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo poduzet će sve mjere iz svoje nadležnosti da i ovogodišnji Festival, kao vrlo zahtjevan i izazovan događaj, protekne u sigurnom okruženju i bez ijednog incidenta - kao i prethodnih godina.

30. Sarajevo Film Festival će se održati od 16. do 23. augusta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak