Održana promocija knjige Dragana Bursaća "Žuta kabanica": Prisustvovao je i Željko Komšić

12
Radiosarajevo.ba

Ugledni bosanskohercegovački novinar, kolumnista, publicista, Dragan Bursać, danas je održao promociju svoje knjige "Žuta kabanica", zbirku njegovih kolumni koju je objavila Izdavačka kuća "Rabic".

Promocija je održana u sarajevskom BKC-u, a njoj su prisustvali sarajevska novinarka Arijana Saračević-Helač, član Predsjedništva BiH Željko Komšić, zastupnik u Federalnom parlametnu Denis Gratz i drugi.

Bursać je ranije za portal Radiosarajevo.ba kazao da uobičava promocije knjiga počinjati u Sarajevu.

Svečana sjednica Skupštine KS: Priznanja za ambasadora Namooru, Pejakovića, Barlova, Hurem...

"Ne samo što je to naš glavni grad, jer Sarajevo je, uz rodni Bosanski Petrovac, moj najdraži grad u BiH. To je grad prijatelja, dragih ljudi, poslovnih prijatelja, ljudi s kojima svakodnevno komuniciram, ali i grad moje vjerne publike. Očekujem posjećenu i dobru promociju, interakciju s ljudima. Sarajevo i ja smo zaista prijatelji", poručuje Bursać koji je i kolumnista portala Radiosarajevo.ba.

Kako je pisao ugledni novinar i saradnik portala Radiosarajevo.ba Faruk Vele, nova zbirka kolumni otvara bolna pitanja našeg društva.

"Čini se da prošlost u BiH nije samo to, ona nam se, paradoksalno, iznova i iznova ponavlja oličena u politikama koje bi da dovršavaju svoje mračne historijske projekte, nove granice, "povijesna prava", što i ostavlja posljedice u našoj stvarnosti", kazao je ranije Vele.

Knjiga Dragana Bursaća "Žuta kabanica" može se kupiti OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak